Miután kiderült, hogy laktózérzékenyek vagytok, elkezdtétek a diétát, teljes tejmentes diétát, mennyi idő alatt állt vissza a szervezetetek a normális kerékvágásba?
Mit jelent, hogy úgy tűnt? Egyszerű vérvizsgálattal elég nagy valószínűséggel megmondják, glutén érzékeny vagy-e. Családi orvos látott csak? Ha nem vizsgált szakorovos, akkor mielőbb keress föl egyet.
Glutén nem csak a búzalisztben van, nem ehetsz semmit, amihez búza, árpa, rozs vagy zab lisztet adtak. Nézni kell a cimkét, mert rengeteg mindenbe beleteszik (pl. kenőmájas stb.) Gluténmentes diétán gyerekek pár hónap, felnőttek 1-2 év alatt jönnek teljesen helyre. Gyakran addigra megszűnik a laktóz érzékenység is.
De mindenképpen rendesen vizsgáltasd ki magad.
A gluténmentes étrend nem kell, hogy drága legyen. Én pl. otthon sütöm a kenyeret, nem túl drága és egész finom :-)
A laktózt vérvizsgálattal derítették ki, glutént még nem nézték. Úgyhogy végülis csak háziorvos látott, és laborba vették le a vért. Ennyi. Most keresek egy gasztroenteorológust, hátha ott tudnak segíteni. A háziorvos nem foglalkozik semmivel, csak amíg piros az ember torka.
Amúgy nézem mindennek a cimkéjét, amiben van bármiféle búza termék, már vissza is rakom a polcra.
Köszönöm potu, de én székesfehérvári vagyok, nem pesti.
Elkerülöm a rozst is, árpát, zabot is, minden ilyesmit. Vagy olyat eszek csak, amin rajta van, hogy gluténmentes, vagy rizslisztes, kukoricalisztes cuccot.
Közben kaptam egy gasztrpenteorológus doki számát itt fehérváron, majd felhívom, hátha tud velem valamit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!