Amióta nem eszem édességet, meg cukrot, azóta minden édes dolog r*hadt édes nekem. Ez normális?
Fél éve nem eszem se csokit, se tortát, se fagyit, se teát cukorral, amiből kilehet hagyni a cukrot, abba nem is teszek.
És ha most eszek valamit, amibe van cukor, vagy édesség, iszonyúan nem ízlik, nagyon édesnek találom.
Ez normális?
Elszoktam a cukros dolgoktól?
igen, ez teljesen normális, nekem már a sima tej is édes, pedig még csak 3 hónapja vagyok cukros diétán
mondta a dietetikus, hogy ez be fog következni egy idő múlva
szerintem is így van. és azonkívül általában minden ízt finomabban érzékelek
az édes fehér cukor eltompítja az érzékelést..
az ízlelés természetes működése áll helyre, ha leredukáljuk a mesterségers technológia során kialakított, már nem természetesenek nevezhető cukrot
Nálam a "szemét" szó is fennakadt a trágárság-szűrőn, úgyhogy a "rohadt" is lehet trágár.
De amúgy normális.
Én amúgy sem voltam édesszájú soha, és alig eszem édességet, viszont, ha 2-3 havonta eszem, akkor émelyítően édesnek tűnik.
Meg sem tudom enni a bonbonokat, meg a karamelles csokikat, a Milkát sem, csokitortát sem, és a tojáshabos sütiket sem.
Hányingerig édesek számomra.
Barátom nagymamája süt jól, az ő sütijei nem émelyítőek, mert kevés cukrot használ.
És a szilvalekvárba sem tesz cukrot, úgyhogy az is finom.
Ő már idős nő, és megszokta élete során, hogy takarékos, és nem cukrozza agyon a dolgokat, és ez így van jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!