Milyen zöldséget lehet ilyenkor enni (nyersen)?
aprítsd fel, tegyél rá öntetet (joghurt, fokhagyma, fűszerek), lesz íze - senki nem mondta, hogy legelni kell :)
vegyél csírákat, azok télen is nagyon hasznosak
A répát én sem tudom magában elrágcsálni, max ha főzök akkor 1-2 karikát vagdosás közben bekapok:) Viszont ha úgy csinálod meg mint a káposzta salátát, úgy isteni:)
A karalábét, ha nem fás egyszerűen imádom nyersenű is.
Ha különböző salátákat veszel, csinálj rá valamilyen lightos öntetet.Akár husi mellé is kiváló köret, ha tartalmasabb akkor meg önálló kajaként is megállja a helyét.
Nyáron meg készíthetsz tésztasalátát, de több legyen benne a zöldség mint a tészta.( hagyma, uborka, paprika, paradicsom )
Fejeskáposzta, lilakáposzta salátának elkészítve nyersen, feketeretek (reszelve, kicsit sózva, bár kicsit kesernyés és átható az illata, de nagyon egészséges), lilahagyma, póréhagyma, sütőtök (sütve is megmarad a leghasznosabb, az A vitamin benne).
A kínai kel is elvileg télire nyersen tárolható, és most is kapható. Ha hazai, én is megveszem, nyersen salátának nagyon finom, vékonyra szelve, kicsit meghintve sóval, cukorral, ecettel/citromlével. Lila vagy vöröshagymával még jobb, de bármivel gazdagítható, akár sajttal, sonkával, főtt tojással könnyű vacsorának. Télire valók még az "olajos magvak" (dió, mogyoró, mandula stb) vitamin- és ásványianyag-forrásnak (nem csak C-vitaminra kell gondolni).
Savanyú káposzta, nyersen eltett savanyúságok, aszalt gyümölcsök.
A paprika/paradicsom/uborka tényleg nem sokat ér ilyenkor, hiába drága. Mesterségesen, nem a Nap érlelte, több vegyszer stb. kell hozzá, mégis vízízű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!