11 éves vagyok. Van olyan energiaital ami nem egészségtelen?
Mivel mindegyik energiaital egy kaptafára készült, ezért nincs.
Igyál vizet, az jó neked, vagy baracklevet.
Kicsit megcáfolnám a kommentedet.
Érvem pedig, miért ne próbálhatná ki? Mikor, ha nem most? Jó, biztos várhatna még vele 1-2 évet, de ismered "a mai gyerekek, bezzeg az én időmben..."-elvet.:)
én is ittam kiskoromban, persze nem rendszeresen. természetesen ami nem víz, az már egészségtelen a színezékek, ízesítők, koffein, édesítők(általában aszpartám, ami idegméreg) miatt.
persze ilyen fiatalon nem fogod megérteni, hogy ezek milyen súlyos kárt okoznak. a legjobb ha csökkentett koffein tartalmút iszol, ha már iszol (15mg/liter)
Mennyi baromságot írtatok szerencsétlen gyereknek...
Első komment: baracklé. Még a 100%-os sem csak barackból van, ugyanolyan káros mint más üdítő. Már csak a sok cukor miatt is.
Második: nem butítottabb, csak rosszabb az íze, ezért olcsóbb... a redbull nem azért 400ft-tal drágább, mert annyira sok összetevőt tartalmaz, vagy annyival nehezebb előállítani. Egyrészt státusszimbólum, másrészt az élvezeti értékét fizeted meg, jobb ízű aromákkal készül, ennyi.
Harmadik: ez a nem tudsz elaludni dolog nem mindenkire igaz, rám se volt például igaz, pedig én is 11 évesen próbáltam ki. Egyen csokit? Pont olyan hülye vagy, mint amilyennek a stílusod alapján tűnsz. A csoki mesterséges ipari hulladékokból, és rengeteg cukorból készül. Kivéve pár többezer ft/tábla kategóriás csokoládékat, amiket amúgy is csak rendelni tudsz... na azokban tényleg csak természetes dolgok vannak. De az nem ízlene egy 11 évesnek, és továbbra is várom a választ, hogy miért adna energiát. A cukor miatt? Ugye tudod, hogy ez marhaság? A cukor méreg. Nem fog tőle megállni a szíve, de lehet egy rakás más baja is. A gyerekpezsgő ugyanez, csak még sokkal több cukor van benne. Akkor meg mivel is jobbak ezek egy energiaitalnál? Semmivel, ugyanolyan károsak.
Mire akartam ezzel kilyukadni? Az energiaital-fóbiára. Ugyanolyan káros a szervezetre kortól függetlenül az említett üdítő, csoki, stb, azoktól viszont mégsem féltek ennyire. Azt bátran tömitek a gyereketek szájába. Tudjátok, mi a különbség ezek között, és az energiaital között? Az, hogy az energiaitalban a cukron és mesterséges dolgokon kívül még koffein is van. Ami egyébként akkora mennyiségben amekkorában egy energiaitalban jelen van, egy 11 évesnek sem káros. Lehet itt jönni szívbetegségekkel meg halálesetekkel, de ezek általában napi rendszerességgel 5-10 dobozzal is megittak. De ekkora mennyiség nem csak a koffein miatt káros...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!