Egy 19 éves srác vagyok és körmömön egy ideje fehér foltok vannak! Mi lehet ennek az oka? (bármilyen tanácsot várok! )
Vitaminhiány!
Bár nekem amikor vashiányos voltam, hófehér foltok voltak a körmömön, nem ott az ujjperchez közel, hanem a vége felé (amit le kell vágni..)
Pedig ez vitamin hiány!!
A körmön lévő fehér foltok, pontok figyelmeztetésül szolgálnak a gyengülő vitalitásról, romló idegállapotról. A tompa színű, fehér foltok fertőzésről vagy toxikus ártalomról árulkodnak. A fehér pontok manikűrözés közbeni sérülés jelei is lehetnek. Fokozódó zavar esetén a fehér pontok szinte beborítják a körmöt, majd később keresztirányú fehér csíkok, gerincek nőnek, a köröm barázdálttá válik. A keresztirányba futó fehér vonalak (Mee-vonalak) azonban a körmökön nem hoznak létre gerincet vagy völgyet. Ezt a körömelváltozást magas láz, arzénmérgezés vagy szívkoszorúér-betegség okozhatja. A barázda helye a betegség idejét jelöli, ha a gerinc után a köröm töredezett, akkor idegi probléma volt, ha az új köröm továbbra is barázdált marad, akkor a bajnak még nincs vége.
A rózsaszínű körmök egészséges szervezetet és jó idegrendszert képviselnek.
Vitaminhiány,de az A vitamin hiánya.És utalhat vashiányra is.
Kéne egy vérkép,és az eldöntené a további kezelést,mert az A vitamint nem lehet túladagolni,mint a c vitamint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!