Milyen problémáim adódhatnak ebből?
Figyelt kérdés
Hiányosan étkezem. Nem ritka, hogy naponta csak 1-2 szendvicset eszem (zsemle, benne felvágott, paradicsom, néha sajt), mellé 2-3 pohárnyi víz vagy tea. Azért általában vacsorára eszem még valamit, mint pl. bundáskenyér, pirítós, vagy egy tál főtt ételt. Nem anyagi okokból eszem ilyen keveset, hanem egyszerűen nem érzem, hogy szükséges lenne több. Nem vagyok éhes ezek után. Lehet valami bajom ebből?2011. febr. 3. 13:58
1/6 anonim válasza:
Szerintem próbálj meg naponta többször,kisebb adagokat meginni,és igyál sokat, többet,mint most,mert ha kiszáradsz és a véred besűrűsödik,abból nagyobb baj lehet. Az viszont jó,ha felvágottat meg zöldségeket is dobsz a szendvicsbe,tényleg csak azzal próbálkozz,hogy napi többször kicsi adagokat egyél.
2/6 anonim válasza:
Előző vagyok,azt akartam írni,hogy naponta többször kis adagokat megenni, nem meginni. :)
3/6 anonim válasza:
igaza van az előttem szólónak
meg próbáld meg akkor a szendvicset teljes kirőlésűre cserélni (így van benne több rost) és variáld a feltétet, sovány sonkák, sajtok, tojás, több zöldségfélét (ubroka, pari, paprika, saláta)
vigyél magaddal gyümölcsöt, joghurtot, kefírt hogy mindig ott legyen előtted és eszedbe jusson hogy jéé van almám azt meg kéne enni
vacsorára egyél főzeléket, levest, bundáskenyér, piritós helyett egyél túrót, tojásrántottát, husit, halat, gyümölcsöket, zöldségeket
4/6 anonim válasza:
A 2-3 pohárnyi folyadéknál azért többet iszol egy nap,ugye?A nyers zöldségek nagyon hiányoznak az étrendedből,ha a gyümölcs felett most szemet is hunyunk.A fehér kenyérben semmilyen testet tápláló anyag nincs(a kolbászban szintúgy)az olajjal eláztatott kenyér sem kifejezetten egészséges.Hosszú távon ez az étkezés tápanyaghiányt eredményez.Egy darabig ezzel a tápanyaghiánnyal elbír a szervezet,esetleg fáradtságot érzel csupán,azután a hiányállapot betegséggé fajul(HAT).A nyers zöldség és gyümölcs enzimekkel és vitaminokkal van tele,próbáld meg legalább napi egyszer a tányérodra "tűzni"őket.
5/6 A kérdező kommentje:
Ha jól emlékszem már legalább 1 éve így táplálkozom, és igen, kb 2-3 pohárnyi folyadékot iszom. Utóbbival is úgy vagyok, mint az evéssel, hogy nem érzem, hogy több kéne. Nem vagyok szomjas.
Köszönöm a válaszokat.
2011. febr. 4. 13:45
6/6 anonim válasza:
Én sem érzem,de ez sajna nem jelenti,hogy nincs is szükségünk a vízre.10 kg-onként 3 dl vízzel minimum számolj.Ha belegondolsz,50kg-osként 1,5 l víz nem olyan sok!Ha keveset iszunk besűrűsödik a vér,és nem tudja a megfelelő helyre szállítani a tápanyagokat(és az oxigént az agyba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!