A teavajat is hidrogénezik, vagy csak a margarint?
Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 17:12
1/3 anonim válasza:
a tejavaj az vaj, tejből készült vaj. a margarin meg hidrogénezett növényi olaj, amit azért hidrogéneznek, hogy vajnak tünjön.
2/3 A kérdező kommentje:
köszi!
2011. jan. 19. 16:19
3/3 anonim válasza:
Szerintem ma már a maragrint sem hidrogénezik, mivel egyre több helyen olvasni azt, hogy a hidrogénezés csak egy ősrégi eljárás volt, amit ma már nem feltétlenül használnak. Olvastam egy cikkben, hogy ma már azért nem hidrogénezik a margarint, mert a természetben is előforduló kemény zsírokat (azt hiszen pálmazsírt) használnak, amelynek alkalmazása során feleslegessé válik a hidrogénezés, mint eljárás. Szerintem igaz lehet, miért írnák, ha nem így lenne...főleg a nagy gyártók, nem beszélhetnek akármit....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!