S.evi kérdése:
Pajzsmirigy alul működés esetén milyen étrend javasolt?
Figyelt kérdés
Vannak-e kimondottan javasolt és tiltott élelmiszerek?2011. jan. 15. 18:52
11/12 anonim válasza:
Több fajta pajzsmirigy betegség van.Az alulműküdő,a felülműködő,az autóimmun.Az egyikre gyógyír a jód,a másikra akár halálos is lehet.Nekem autóimmun pajzsmirigy gyulladásom van,nekem nem jó a jód,a glutén,a rozs,az árpa,a maláta,a sör,a tejtermék, keresztesvirágúak mint pl.a karfiol,káposzta,brokkoli,stb,csak jól megfőzve fogyasztható,mint a paradicsom,paprika is.Fogyaszthatom pl,a kefirt a natur joghurtot,babot,borsót,lencsét,barnarizst,húst,stb.Jó hatású nekem még a lenmagolaj,és a bio szelén,ezeket be kell iktatnom a napi étkezésembe,valamint,ha kevés a D-vitamin szint,akkor a D-vitamint is pótolni kell.Nem tudom,hogy a tiéd milyen eredetű pajzsmirigy betegség.A neten keresd ki Lévai Tímea ,,aranyasszony" honlapját,ők beállítják a diétát amit 1 évig kell csinálni,és teát is adnak,ami meggyógyítja a betegséget.
12/12 anonim válasza:
Ja.és a cukrot is el kell hagyni,és mindenféle édesítőt,a készételeket,konzerveket,a felvágottakat,ételízesítőket,mustárt,kecsapot.És a lista még nem teljes,mert én is csak a netről szedegettem össze az infókat,mert pl.az én orvosom sem világosított fel,milyen étrendre váltsak,tehát sok orvos nem is foglalkozik azzal,hogy haladjon a gyógyítással,nem képzik magukat,nem olvasnak szakirodalmat.Tanultak az egyetemen annak idején,oszt jó napot!Leállnak fejlődésben,a beteg meg szedje élete végéig a gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!