A sárgarépa magfőzve is egészséges? Úgy is taralmaz karotint?
Figyelt kérdés
2009. febr. 1. 13:35
1/3 anonim válasza:
Igen, úgy is. de inkább párold, úgy nem sérül benne annyira a vitamin, mintha főznéd. amúgy hallottam már olyat egy orvostól, hogy a párolt répa még egészségesebb is, mint a nyers.
2/3 anonim válasza:
Most olvastam,hogy a sárgarépa egyike annak a kevés növénynek,amik nem vesztik el a vitamin-tartalmukat főzés,párolás után,sőt,főzéskor meglazulnak a kötőszövetiés több ásványi anyag képes bejutni.
3/3 anonim válasza:
A sárgarépa megfőzve tartalmaz némi kalóriát. Hizni azért nem lehet tőle. Koleszterint például egyátalán nem, pedig az kell a jó cukorszinthez többek között. Beteg nem leszek tőle, de nem csattanok ki az egészségtől. Karotint pedig szerintem tartalmaz, mert az egyik ismerősöm mesélte, hogy amikor az orvosnál járt, megkérdezte tőle a doki, hogy maga nem májbeteg, mert sárgás volt az egész bőre. Igaz, a szeme nem. És mondta, hogy nem. Ekkor megkérdezte, hogy fogyaszt e sárgarépát és mondta, hogy igen, juice formájában. Ezeket pedig hőkezelik. Kivéve a drága juice-okat nem. Én ezt gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!