Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem eszek? (lent)

Miért nem eszek? (lent)

Figyelt kérdés
Kb. 2-3 hete nem eszek. 1 nap ESETLEG 1x egy almát vagy belekostolok anyám főztjébe.. De amikor megkérdezem "Mit főztél anya?" válaszol.. Az én számból csak ennyi jön ki: "Eeehw..." És nem azért mert rossz amit főzött egyszerűen semmi étvágyam.. Előtte se voltam nagyevő de most semmit nem eszek :s Nemtudom mitől van.. Anorexia kizárva! Tudom, hogy vékony vagyok!! Amúgy 14 vagyok, 47.6 kg ..
2010. dec. 31. 10:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én meg 22/L vagyok
2010. dec. 31. 16:58
 12/21 A kérdező kommentje:
Hát igen, el kell menni orvoshoz, talán ír fel receptet vagy lehet valami vény nélküli cuccot ajánl .. És lehetőleg megmondja, mi is a probléma. :) Amúgy lány vagyok..
2010. dec. 31. 19:21
 13/21 anonim ***** válasza:

Én addig nem esek kétségbe mig nem marad ki a menzeszem. Az jelezné a súlyos alultápláltságot.

Addig szerintem élettanilag nincs komoly probléma.

2011. jan. 1. 16:18
 14/21 anonim ***** válasza:

Utolsó komment sem igaz. Nekem a testsúlyom ismét alacsony, de rengeteg vitamint, nyomelemet szedek így a havim rendben van.

Egyébként ne köszönj semmit. Nem irigyellek, tudom mi ez. Mindennél, minden pénznél, pasinál, ruhánál jobban szeretném ha egyik nap felébrednék és nem lenne. Ha csak úgy elfelejthetném, kitörölhetném az emlékezetemből. Ha azt sem tudnám mi az a kalória az lenne az igazán nagyon jó. :(:(

2011. jan. 1. 16:38
 15/21 A kérdező kommentje:

Sajnálom!

Amúgy én, nem akarok fogyni.. Igaz félek, hogy hízom, és utálom ha evés után nagy a hasam, de persze ez természetes... Ma csak kb 400 kalória fért belém.. És én ezt nem akarom! Enni akarok, nem akarok fogyni, 50 kg akarok lenni .. Az pont jó lenne. De egyszerűen nem vagyok éhes. Megettem ma egy pudingot, egy ilyen kis pogácsát meg egy felet, és attól is már rosszul voltam. Nem lelkileg. Hány ingerem volt.. És ezt utálom! :s

2011. jan. 2. 00:17
 16/21 A kérdező kommentje:
Hányingerem*
2011. jan. 2. 00:19
 17/21 anonim ***** válasza:

16:18

Addig élettanilag szerinted nincs baj, amíg nem marad el a menszeszed? A test a termékenységet, az utódlás lehetőségét védelmezi a legvégsőkig. Mikor a menszeszed kimarad és nem jön többet, az a "végső stádium". Ha az eljön, az azt jelzi, hogy végképp összeomlott minden. Onnan majd tudni fogod, hogy a tested már alig működik, a menszesz az utolsó (vagy az utolsók egyike), ami elhagy, ami tönkremegy. Nemhogy addig nincs élettani probléma, hanem az a végső jele, hogy teljesen tönkretetted magad.

Fordulj szakemberhez, hidd el, tudom mit beszélek, kigyógyult bulimiás vagyok.

2011. jan. 2. 11:15
 18/21 anonim ***** válasza:

Én meg pont forditva hallottam. A létfenntartás az első, és ennek rendel alá mindent, az utódlás tehát elég korán elmarad ha ugy van. A rendszeres és normális menstruációt szerintem csak biztos müködésű és erős, tápanyagokkal megfelelően ellátott szervezet tudja biztositani. Nem fogok valaki az utolsó csepp vére erejéig vérezni, ha gond van az ellátottsággal akkor sokkal korábban abbamarad, hogy spóroljon az éltető vérrel.

Az élsportoló nők vérzése nem is annyira a soványság mint a fokozott fizikai igénybevétel miatt marad ki.

Vagyis akkor amikor érzi a szervezet, hogy most nem lenne alkalmas a gyermekáldás. Okos és intelligens, de az utódlással szemben a létfenntartást fogja támogatni. Az agy, a szív, és a tüdő vagyis a létfontosságú szervek kapnak legvégsőkig tápanyagot, a többi szerv -köztük a szaporítószervek- keringésének a kárára.

Szerintem alultápláltság esetén ugyanigy müködik a dolog. Nem a szaporítást fogja támogatni, ha már az életed van veszélyben!

Már csak azért sem hogy ne pocsékoljam azt a kevés véremet is ami maradt. Ha már tényleg az életmaradásért küzd akkor biztos, hogy ez történik.

2011. jan. 2. 12:21
 19/21 anonim ***** válasza:

16:38

Ez komolyan igy van?

Tudod biztosan, hogy ha nem szedtél volna vitamint és nyomelemet akkor elmaradt volna?

Én úgy gondoltam inkább testsúlyfüggő a dolog mint vitamin és ásványianyagfügg.

A normális testsúly napjainkban nem jelent elégséges bevitelt sem vitaminból sem ásványianyagból és nyomelemekből. Minőségi éhezés gyakori napjainkban. Kövérek az emberek, de alapvető tápanyagoknak híján vannak mert a hamburger és a kóla nem tartalmaz hasznos dolgokat csak sima kalóriát. Én egyébként sose számoltam kalóriát, tehát fogalmam sincs mennyi amennyit megeszek. Hogyan lehet pl egy szelet kenyérről eldönteni, hogy mennyi kalóriát tartalmaz? Pl ha rákenek egy kis májkrémet meg teszek rá két szelet paprikát az fogalmam sincs mennyi, mert az egész konzervre vonatkoztatva adják meg az INBÉ értéket nem pedig egy szelet kenyérre kent mennyiségre. Ezért nem tudtam sose kiszámolni. Kalóriatáblázatot kell használni?

2011. jan. 2. 12:28
 20/21 anonim válasza:
szerintem csak szánalmasan szerencsétlen vagy legyél alkoholista az lenne a neked való
2011. jan. 8. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!