Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem eszek? (lent)

Miért nem eszek? (lent)

Figyelt kérdés
Kb. 2-3 hete nem eszek. 1 nap ESETLEG 1x egy almát vagy belekostolok anyám főztjébe.. De amikor megkérdezem "Mit főztél anya?" válaszol.. Az én számból csak ennyi jön ki: "Eeehw..." És nem azért mert rossz amit főzött egyszerűen semmi étvágyam.. Előtte se voltam nagyevő de most semmit nem eszek :s Nemtudom mitől van.. Anorexia kizárva! Tudom, hogy vékony vagyok!! Amúgy 14 vagyok, 47.6 kg ..
2010. dec. 31. 10:22
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Ja és ha számít 168 cm .
2010. dec. 31. 10:23
 2/21 anonim ***** válasza:

Én is hasonló cipőben járok. 178 cmhez vagyok 50 kg. De már én is rosszul érzem magam a bőrömben és látom az emberek arcán, hogy szörnyűlködnek mikor rámnéznek. De nem tudok mit tenni! Nincs semmi étvágyam, sőt pár kanál után érzem hogy jönni akar fel tehát öklendezni kezdek majdnem ott helyben ki is hányom amit igyekszem lenyelni!

Régen nem volt ilyen, igaz azóta anyám is nagyon elhanyagolta a főzést de én is szinte csak zacskós kajákon és pizzákon meg egyéb pót-kajákon élek.

Pedig ha elém képzelek valami rendes kaját akkor ahhoz lenne étvágyam. Gondolatban. Csak valahogy amit anyám főz másnap a hűtőből kivéve olyan gusztustalan meg büdös hűtőszagu hogy nem birom megenni!

2010. dec. 31. 10:27
 3/21 anonim ***** válasza:

Most tanulok főzni, hátha változik a helyzet. De szerintem amit én főzök abból még úgyse tudok majd enni mégha esetleg ehetőt sikerülni is kotyvasztani..

De étteremben nincs ilyen gondom, bár amióta keveset eszek az étteremben sem bírom mind megenni amit elém raknak mert a szűk gyomromnak túl sok az ottani adag.

elég finnyás is vagyok talán de itthon anyám főztje kezd a katasztrófális kategóriába tartozni. Van hogy napokig nincs is főtt étel, mert nem volt kedve főzni akkor szoktam pizzát rendelni magamnak.

Őszintén nem tudom mi lenne a megoldás...

Én próbálok nem ennyire finnyás lenni és több mindent megenni, de ha eleve a kaja látványa is undorral tölt el akkor nagyon nehéz leülni és elkezdeni enni. Mert öklendezni kezdek tőle..

De ez igy nem maradhat mert lassan már jártányi erőm se lesz...

Lehet, hogy orvoshoz kéne fordulni hogy valami étvágynövelőt irjon fel?

A béres cseppről is jókat hallottam, állítólag növeli az étvágyat.

2010. dec. 31. 10:33
 4/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed csak attól mert tudatában vagy, hogy vékony vagy nem lehetsz anorexiás. Az anorexiának egy nagyon tág fogalma van, Te 100%, hogy beletartozol.

Fordulj orvoshoz, gyermek-pszicháterhez, mert más különben ez csak roszabbodni fog.

Engem 156 cm és 42 kg-gal kezeltek egy teljes évig. És én is tökéletesen tisztában voltam vele, hogy sovány voltam. Szóval rólatok nem tudom mit kéne még mondanom...

2010. dec. 31. 10:43
 5/21 anonim ***** válasza:

És még valami:

Az akkori étkezésem napi szinten elérte az 1200 kalóriát. Mégis a gyermek-pszichiátrián anorexiát diagnosztizáltak. 15 voltam akkor.

2010. dec. 31. 10:45
 6/21 A kérdező kommentje:

Külföldön élek.. Voltam már ezzel a problémámmal orvosnál.. Csak akkor még többet ettem.. Tolmácsra van szükségem, mert nem tudom ezeket az orvosos cuccokat angolul.. Na mind1 az a lényeg, hogy anyám megemlítette az orvosnak-tolmácsnak- hogy nem valami jó az étvágyam.. Felírt gyógyszert, hogy majd azt segít.. Hát ebben az orvosban nem igazán bízom mert járok hozzá más miatt is és nemtudja mi a bajom. Na szóval beirtam a gyógyszer nevét a google-be, elolvastam mire való, erre írt fel nekem gyomorégésre gyógyszert amikor étvágytalanságra kellett volna.. Mondom az jóóó .. Hát igazából fingom nincs mitől van ez. :s De már szerintem ettől nemis alszom .. Mert hát igen most sem 'felkeltem' hanem még nem feküdtem le! :s Jólenne, ha legalább az orvosomnak lenne annyi esze, hogy megállapítsa mi a bajom, mitől nem eszek.. De mégha azt nem is akkor legalább normális gyógyszert írna fel .. ><

Nem akarok úgy kinézni mint egy "anorexiás"... De hiába próbálok, nem tudok enni..

2010. dec. 31. 10:46
 7/21 A kérdező kommentje:

10:43

Köszönöm!

Elfogok menni gyermek pszichiáterhez!

Még 1x köszönöm szépen!

2010. dec. 31. 10:49
 8/21 anonim ***** válasza:
Szerintem is kimondottan lelki-pszichés eredetű a gond, ahogyan a hozzászólóé is! Mindketten menjetek dokihoz! Hggyétek el, megéri, én bulimiás voltam, helyrejöttem teljesen.
2010. dec. 31. 11:11
 9/21 A kérdező kommentje:
Rendben! Megfogadom a tanácsotokat, köszönöm!
2010. dec. 31. 11:14
 10/21 anonim ***** válasza:
Hát szerintem nálam nem lelki, mert én szivesen ennék bizonyos ételeket, csak sosem azt ami itthon a kaja, de én is el fogok menni dokihoz mert az étvágyamon is lenne mit javitani. Kéne vennünk valami tápszert a patikában, talán van valami ami direkt az ilyen betegeknek van kitalálva hogy felhízzanak kicsit.
2010. dec. 31. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!