Akik diétáznak fogyás szempontjából esznek teljes kiőrlésű kenyeret? Ha igen, mikor? Reggel/este? És mennyit?

"fogyás szempontjából esznek teljes kiőrlésű kenyeret?"
Mi az, hogy fogyás szempontjából?
"Reggel/este?"
Néha reggel, néha este, néha délben. Miért van ennek jelentősége?
"mennyit?"
Kalóriakerettől függ. Mennyi a napi kalóriabeviteled?

Szerintem úgy érti hogy fogyás céljára diétáznak, nem pedig pl. allergia miatt.
Én szoktam, vacsorára és 5 vagy 10 dkg-ot, attól függően hogy mennyit mozogtam aznap. Reggelire jobban szeretem a zabkását. 1800-2400 kcal közé szoktam célozni.

A "szempontjából" kifejezés nem azt jelenti, amit te mondasz 2-es. Csak körülményesen akart fogalmazni, miért nem lehet azt írni, hogy "akik fogyás miatt diétáznak" stb.
KÉrdező, a kérdésednek nincs értelme. A teljes kiőrlésű kenyér annál egészségesebb, minél magasabb a tk liszt aránya benne (rost tartalom, lassú felszívódás, telítettségérzet). Hogy reggel vagy este mindegy, a mennyit kérdésre pedig te tudod megadni a választ a kalória és szénhidrát kereted alapján. Egyél mellé fehérjét és zsiradékot is (margarin, sonka, tojás, sajt stb.) és nyers zöldséget is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!