Mennyivel jobb teljeskörű kenyeret fogyasztani mint fehér kenyeret?
Az igazi tk ből lassabb a szénhidrát felszívódása, és a mai mozgásszegény életmódhoz jobban illik emiatt.
A boltban viszont kevés az igazi tk áru, mert nem azt az állagot várjuk.
Ha van időm, inkább magam megsütöm, abban van elég belőle, nem csak mutatóba pettyes.
A teljes kiőrlésűnek hazudott krnyereknèl én nem tapasztalok árkülönbséget. Jó minőségű kenyeret a pékek nem tudnak kihozni pár száz forintból (fehéret sem).
A kérdésedre: én saját magamnak sütöm a krnyeret. 2-es típusú cukorbeteg vagyok.
Néha fehéret is készítek. A fele fehér, negyed tk. búza, negyed tk. rozs a gyakori. Néha 100%-ban tk. lisztet használok (némi sikér hozzáadásával).
Az ízét szokni kell, mert nás, mint a fehér.
De a 90 perces mérésben jól látszik a vércukorszint eltérése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!