Mit szoktatok reggeli és vacsora gyanánt enni, ami egészséges?

Reggelik: Sokat eszem zabkását, nemcsak reggelire. Vízben főzöm a zabpelyhet, és mikor kész, egy banánt beleszeletelek. Néha egy kanál natúr kakóport is teszek hozzá.
Tojás, minden formájában. Én megeszem párolt zöldséggel is, de jó a teljes kiőrlésű kenyér is. vagy vegyez zöld salához keverem a főtt tojást darabolva.
Bármilyen (nyers) saláta, reszelt répából, káposztából, retekből, tényleg bármilyen friss zöldség, light mozarella vagy feta sajttal, feldarabolt sült csirkével.
Joghurtba 2 evőkanál apró szemű zabpelyhet teszek, és vagy kevés só, vagy 1 ek házi lekvár, 10 percet állni hagyom, utána eszem meg.
Joghurt és zsírszegény túró összekeverve, akár sósan, akár édesen.
Vacsora: nálam ez a főétkezés, valamilyen leves (krémleves, zöldségleves, húsleves) és utána hús, hal vagy tojás valamilyen párolt zöldséggel vagy főzelékkel. Ritkábban zöldséges rizzsel vagy bulgurral.

Tk kenyér, humusz, sonka, zöldségek
Kb mindig ez, minimális változásokkal

Reggelire mondjuk úgy 99%-ban gluténmentes toast kenyérből szendvics, benne vaj, szalámi, sajt, zöldségek.
Amikor kedvem támad, akkor bundás kenyér, de NEM olajban tocsogós, épp ellenkezőleg.
Vacsorára: amit épp megkívánok, most épp a lecsó adja májjal, cukkinivel, mellé saláta gm crouton. Máskor sült lazac zöldségek, de... amikor kedvem van, akkor hamburger. Teljesen változó.
Mielőtt valaki beszólna, nem divat érzékeny vagyok.

Reggelire legtöbb esetben szoktam TK kenyeret vagy rozskenyeret enni, valamikor "bűnözök" mellé zsömlével vagy kiflivel. Legtöbb esetben ebédre főzök vagy nagyon ritkán rendelek, ezek többnyire növényi alapú ételek. A vacsora mindennek függvényében teljesen változó. Mondok példát. Napokkal ezelőtt volt borsóleves galuskával, hétfői vacsira és tegnapi ebédre túrós tészta lett, a borsóleves már elfogyott, tegnapi vacsira és mai ebédre galuskás karfiolleves lett. (Illetve még holnapi ebédre is karfiol lesz.) Hétvégére tervezek lencsefőzit.
Az Okostányért nagy általánosságban el lehet felejteni...

6+
Illetve tegnapi vacsira éhes maradtam kicsit, nem volt édességem, nem akartam sokat enni a levesből, végül ezért megettem még egy fél sajtos pizzát. :-) (Mirelit pizzákkal fel vagyok tankolva és mindegyik el van vágva.) A fél pizzát többnyire sültkrumplival szoktam, de így leves után nem sütöttem ki krumplit. Tudtam volna még csokit enni, de már nem ettem semmit. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!