Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Orvos által felírt D3 vitaminb...

Orvos által felírt D3 vitaminból (bioextra) csak 2 hetente 1-et kell szedni??

Figyelt kérdés

Ne kérdezd miért olvastam el a vitamin tájékoztatóját...én kértem az orvost, irja fel (most elöször irattam fel)

Béres 1000 mg C + 2000 D vitamint szedek, régebben külön más márkát, most ezt egybe.

A nővér kérdezte, h miért akarom szedni, mondom mindig is szedtem, csak nem a felírtat, hanem amit meg lehet venni. A válasza az volt, D3 vitamin csak vényre van, nem lehet venni.

Most akkor mi a különbség???

100 db-os bioextra D3 vitamin (sárgadobozos) tájékoztatóban az van, h 19-64 kor közt kéthetente 1 db kapszula!

Amit eddig szedtem béres C+D, vagy akár bármely más D vitamin, mindegyiket napi szinten lehetett.

Szedi ezt valaki innen? Elég ennyi belőle? 100 db elég lesz több mint 3 évig, lehet még a szavideje is lejár.

[link]

tegnap 22:52
 1/5 anonim válasza:
A titok: HATÓANYAG MENNYISÉG
tegnap 23:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Ebben 3000 NE van, a javasolt napi dózis 2000 NE alapból felnőtteknek, bizonyos esetekben 4000. Ha nem vagy elhízott, terhes, nem szoptatsz, akkor háromnaponta 2 kapszula kell.

Szerintem a betegtájékoztató még a régi ajánlott dózissal számol, ami jóval kevesebb volt.

tegnap 23:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja és a különbség az hogy az egyik papíron gyógyszer a másik étrend kiegészítő. Nézd meg, amit eddig szedtél, azon is az van hogy a napi ajánlott többszörösét tartalmazza. Hiába már sok éve növelték az ajánlott mennyiséget, ez valahogy nem frissül.
tegnap 23:30
 4/5 anonim ***** válasza:
D3-at sem szabad túlzásba vinni. A leírás valóban fura, de az is ott van, hogy az adagolásnál figyelembe kell venni az étkezést is, tehát ha valaki rendesen, változatosan étkezik és d-vitamin hiánya nincs, akkor ez elegendő lehet így. De nézd meg a megvett gyógyszerre mit ír a benne lévő tájékoztató. Orvos milyen adagolást javasolt?
ma 07:16
 5/5 anonim ***** válasza:
A túlzás a napi 20000-30000 NE lenne, az hónapok alatt tényleg gondot okozna.
ma 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!