Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ettől lesz valami bajom?

Ettől lesz valami bajom?

Figyelt kérdés
Mindennap szoktam valami édességet enni általában kettőt (valami csokit vagy péksütit) de olyan is előfordult már hogy hármat ettem. Ma viszont szerintem sokat ettem, reggel q suliban ettem kettő szendvicset (Az egyiket csak félig ettem meg) a szendvicsben amúgy volt fokhagymás szalámi és egy szelet sajt ezenkívül a suliban csak egy kakaós csigát ettem. Mikor hazaértem ettem egy kis krumplistésztát és két kakaós palacsintát (amiben porcukor volt mert kristálycukor nem volt itthon) aztán utána egy ilyen kis nápolyis cukrot ettem aztán kis idő múlva megint ettem krumplistésztát és kettő kakaós palacsintát félig. És este ,ár csak egy sajtospogit ettem es egy ilyen kakaós croissant féle péksütit de nagyon megbántam mert félek hogy cukorbeteg leszek tőle. 17 éves fiú vagyok vékony alkat

tegnap 20:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Bár nem vagyok orvos, de úgy tudom, hogy a cukorbetegség nem a sok cukor fogyasztása miatt van.

A cukorbetegséget leginkább a túlsúly okozza, de az egészségtelen életmód is közrejátszhat.

A túl sok cukor nem biztos, hogy jót tesz, de mértékkel szabad enni.

A lényeg, hogy ne édességet egyél reggel-délben-este.

Legyen az étrendedben zöldség, gyümölcs, tejtermék is.

tegnap 20:43
 2/11 A kérdező kommentje:
De az is közrejátszhat és most elrontottam ez nagy hiba volt.
tegnap 20:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Egy nap alatt nem leszel cukorbeteg.
tegnap 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:
1 naptól nem, de ha ez mindennapos, akkor igen. Ez nagyon rossz táplálkozás, csupa üres cukor, fehérlisztes szénhidrát. Érdekes, hogy mért jön rád ez a cukorsóvárgás. Ha elég vitamint (gyümölcs, zöldség) és fehérhét (hús, tejtermék) ennél, nem kívánnád ennyire a cukrot. Tervezetten kajálj, ne az iskolai büfében, hanem meleget, otthonról vagy kifőzdéből, és ne vegyél nasikat. A vacsora se üres péksüti legyen, hanem vegyes, lehet az szendvics, mindenfélével (húsféle, zöldség, krémek) megrakva.
tegnap 20:47
 5/11 A kérdező kommentje:
Nincs suli büfé anyám csinálja mindig a szendvicsemet de ha még ennyire sem vagyok képes akkor talán bántanom kellene magamat.
tegnap 20:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Képes vagy, tehát bántás helyett akkor csináld meg.

Lehet palacsintát enni, lehet krumplistésztát enni meg lehet nápolyit enni, csak nem 1 étkezésre. Hanem 3 külön napon. Vacsorára lehet sajtos pogit enni vagy (nem és) croissant-t, de nem egymással, hanem az előbbit felvágottal, zöldséggel, az utóbbit tejjel és gyümölccsel.

tegnap 20:58
 7/11 A kérdező kommentje:
De ettől akk nem leszek cukorbeteg?
tegnap 21:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Ettől nem leszel cukorbeteg, soha nem egy elrontott napon múlik. Ha tartósan egészségtelenül eszel, abból viszont lehet probléma.

Amúgy nem is csak az a gond, hogy ma viszonylag sok cukrosat ettél, hanem hogy csak péksütiket, tésztát meg szendvicset ettél. Semmi gond nincs azzal, ha minden nap eszel mértékkel édességet is, csak mellette jó lenne változatosabban étkezni és odafigyelni, hogy egyél elég fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt és ne mindig csak tészta legyen valamilyen formában.

Suliban teljesen jó a csomagolt szendvics, de otthon ebédre, uzsonnára és vacsorára jobb lenne valami kicsit egészséges.

tegnap 21:04
 9/11 anonim ***** válasza:

Ennyitől nem. Ha így folytatod, akkor igen, de évek alatt.

Szorongó vagy, menj be az iskolapszichológushoz. Az tán csak van, ha már büfé nincs.

1-es, a cukorbetegséget nem a túlsúly okozza, a túlsúlyt okozza a túl sok szénhidrát, és attól előbb-utóbb lehet 2-es típusú cukorbetegség, ha hajlam van rá.

tegnap 21:06
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen van iskola pszichológus de azt mondta hogy nincs komoly baj velem de pár dologban hazudtam neki úgy érzem semmit nem segít.
tegnap 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!