Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért fáj a kenyértől a hasam?

Miért fáj a kenyértől a hasam?

Figyelt kérdés
Régen nem volt ez, de most megfigyeltem hogy amikor pékárut eszek, tökmindegy milyet, mindegyiktől nagyon durva hasfájásom lesz. Mit lehetne ez ellen tenni? Kenyértől vagyok a legrosszabul. Sütiket meg egyátalán nem bírja a gyomrom. Amugy nincs semmi alergiám és nincs semmi betegségem. És mindig megettem mindent. Súlyom is normális.

tegnapelőtt 19:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Glutény érzékeny lettél valószínűleg.
tegnapelőtt 19:43
 2/11 anonim ***** válasza:
*Glutén - bocs.
tegnapelőtt 19:44
 3/11 A kérdező kommentje:
De az hogy alakulhatott ki ha az lettem?
tegnapelőtt 19:46
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Fogalmam sincs. Én pl. évekig használtam egy golyós dezodort, mire egyszer csak allergiás lettem rá.

A szervezeteted már nem tud kompenzálni, és így jelez, hogy ne egyél több fehér lisztes dolgot. Keresd a teljes kiőrlésű, glutén mentes pékárukat.

DE, ha biztos akarsz lenni, gastroenterológián meg tudják mondani pontosan, hogy mi a bajod.

tegnapelőtt 19:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Az egyszercsak lesz, vagy öröklődően vagy a sok gluténterheléstől. Sürgősen vizsgáltasd ki magad gasztroenterológián, és ha +, kerüld a glutént, mert károkat okoz. (De a vizsgálat előtt ne kerüld, mert megváltoztatja az eredményt.)
tegnapelőtt 19:58
 6/11 anonim ***** válasza:

A glutén az gyulladásos autoimmun betegség, és mint olyan, bármikor kialakulhat.

Én 31 évesen kaptam diagnózist, de ekkor már fogytam is 15 kilót a normális súlyomból, pedig "ettem eleget".

Csak épp nem volt semmi felszívódásom addigra. Hasfájásom ritkán volt, nálam a fogyás volt a fő ok, amiért vizsgálni kezdtek.

Elhagytam a glutént, és szépen visszaállt a súlyom is. :)

tegnap 11:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Négyes, az azért megvan hgoy a teljes kiőrlésű az nem gluténmentes? Egy cöliákiás NEM ehet tk dolgokat.
tegnap 11:43
 8/11 anonim ***** válasza:

#7: Ki mondta, hogy cöliákás? Nem merült fel diagnózis. A kettő nem egy.

Létezik cöliákás, és nem cöliákás gluténérzékenység.

[link]

tegnap 12:49
 9/11 anonim ***** válasza:
De a teljes kiőrlésű nem szinonimája a gluténmentesnek, 8-as!
tegnap 16:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem is írtam ilyet. Ha megfigyeled, az általad kifogásolt mondatban, van egy vessző. Nem is értem, minek rúgózol ezen?

Majd a kérdező elmegy szakorvoshoz, és ott kiderítik mi a baja.

Minek kell egymás torkának ugrani egy-egy félre értelmezett mondat miatt?

tegnap 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!