Miért fáj a kenyértől a hasam?
Fogalmam sincs. Én pl. évekig használtam egy golyós dezodort, mire egyszer csak allergiás lettem rá.
A szervezeteted már nem tud kompenzálni, és így jelez, hogy ne egyél több fehér lisztes dolgot. Keresd a teljes kiőrlésű, glutén mentes pékárukat.
DE, ha biztos akarsz lenni, gastroenterológián meg tudják mondani pontosan, hogy mi a bajod.
A glutén az gyulladásos autoimmun betegség, és mint olyan, bármikor kialakulhat.
Én 31 évesen kaptam diagnózist, de ekkor már fogytam is 15 kilót a normális súlyomból, pedig "ettem eleget".
Csak épp nem volt semmi felszívódásom addigra. Hasfájásom ritkán volt, nálam a fogyás volt a fő ok, amiért vizsgálni kezdtek.
Elhagytam a glutént, és szépen visszaállt a súlyom is. :)
#7: Ki mondta, hogy cöliákás? Nem merült fel diagnózis. A kettő nem egy.
Létezik cöliákás, és nem cöliákás gluténérzékenység.
Nem is írtam ilyet. Ha megfigyeled, az általad kifogásolt mondatban, van egy vessző. Nem is értem, minek rúgózol ezen?
Majd a kérdező elmegy szakorvoshoz, és ott kiderítik mi a baja.
Minek kell egymás torkának ugrani egy-egy félre értelmezett mondat miatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!