Kicsit penészes kenyértől lehet bármi bajunk ha kicsipedem belőle a penészes részt, majd apróra tépkedve sütőben ki szárítom majd ledarálom zsemlemorzsának?
Figyelt kérdés
2018. jún. 11. 16:56
1/3 anonim válasza:
Internet helyett inkább vettél volna új kenyeret, ez annyira szánalmas miért égeted magad ilyen hülye kérdésekkel? 100 forint egy fél kiló az egész napomat el@@@szad ezzel
2/3 anonim válasza:
Én igazán utálom az ételpazarlást, de ez ROMLOTT étel, a kenyér pedig olcsó is (bár mindegy, mert ha a vadlazac rohad meg, azt sem eszi meg az ember).
Gondolom, nem is lehet jó minőségű kenyér, ha megpenészedett, nálunk mostanság 70% a pára és nem teszi szűk egy hét alatt sem. Bár lehet, hogy vannak érdekes helyzetek, pl. zacskóban volt vagy tudom is én. Mindegy, én kidobnám, bármi is van.
3/3 Ignis Subdialis válasza:
A penésszel az a baj, hogy jó része nem látható. Ez egy gomba, behálózza az ételt a gombafonalaival, plusz szórja a spóráit mindenfelé. Ráadásul attól, hogy a gombát magát kiirtod, még az általa termelt karcinogén méreganyagok nem bomlanak le csak úgy. Tehát a rákkeltő mérgek bennemaradnak az ételben akkor is, ha maga a penész kinyiffan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!