Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Napi kétszer enni még lehet...

Napi kétszer enni még lehet egészséges?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy az időszakos böjt egészséges-e, főleg nőként. Én napi egyszer ettem az elmúlt 1 évben (nem mindennap, de legtöbbször) és fogytam vele, de megvan a böjtje, mert tényleg egészségtelen volt és most csak betegségből betegségbe megyek, minden bajom van.

Ha napi kétszer eszem, az még egészséges? Vagy muszáj lenne háromszor?

dec. 29. 10:33
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

9. Igen, már máshogy, vagyis annyi mindent olvastam, egymásnak ellentmondásos dolgokat is. Pl ugye itt van az időszakos böjt, ami azért jó, mert nem dolgozik egész nap a beled, mintha ötször ennél. Olvastam olyat is, hogy az állati eredetű élelmiszerek mennyire károsak, mert a húsban sok antibiotikum van, a tejben sok gyulladást keltő anyag, pedig én tisztán emlékszem, hogy oviban azt mondta a védőnő, hogy sokat együnk ezekből. Vagy ott van a táplálkozás piramis, amiről szintén kiderült, hogy nem jó, csak amikor még mezőgazdasági munkákat végeztek az emberek, kellett a kalória, ezért ajánlják, hogy egyél rengeteg gabonát. Szóval nem lehet tudni, mi az egészséges és mi nem az.

10. Mi az, hogy ne toljam tele magam 3 óránként? :D Amikor 3 óránként ettem, akkor mindig csak keveset. Amúgy böjtölni rohadt könnyű, legalább is irodistaként. Nekem egyszerű volt megszokni.

dec. 30. 09:46
 12/18 anonim ***** válasza:

11, én máshogy gondolok mindent.

Irodistaként a monoton munkát ülve kibírni nem csak folyamatos nasizással lehet?

dec. 30. 14:27
 13/18 A kérdező kommentje:
12. Nekem nem, bár biztos van ilyen is. Ha nem csak répát vagy hasonlókat nasizik az irodista egész nap, akkor esélyes, hogy elhízik :D
dec. 30. 18:26
 14/18 anonim ***** válasza:

11.

A kérdésedből, miszerint fogytál a napi 1x evéstől, de "megvan a böjtje", arra következtetek, hogy a fogyás az cél is volt. Akkor talán jogosan feltételezem, hogy a másik rendszerrel, amikor 3 óránként ettél, nem tudtál fogyni, és ha a napi 1x-i evésre át tudtál állni, akkor miért ne lett volna jó a napi 3x 5-6 óránként a 3 óra helyett? Erre irányult a kérdésem 9-ben.

dec. 30. 20:10
 15/18 A kérdező kommentje:
14. Jaaa így már értem. Igen cél volt a fogyás. Fogytam én napi öttel is amúgy, csak aztán visszahíztam, akkor tényleg többet ettem, mint kellett volna. Ez az egyszer evés azért volt rövidtávon jó módszer, mert könnyebb volt tartani a kalóriákat úgy, hogy a nem csak csirkés salátát ettem. Vagyis amikor ötször ettem, akkor alacsony kalóriás dolgokból ettem, amikor fogyni akartam, de nem igazán volt tartható.
dec. 30. 20:15
 16/18 A kérdező kommentje:
De amúgy nem is úgy ettem többet, hogy telezabáltam magam, inkább csak sok volt a chips, gyorskaja, olajos kaja, csoki...
dec. 30. 20:18
 17/18 anonim ***** válasza:
Az 1x-i evéssel azért könnyebb, mert nem tudsz egyszerre bevinni annyit, amennyit 5-tel vinnél. De attól még nem túl jó ötlet. Egyél inkább 4x, csak mindegyiket kezdd egy nagy pofa vízzel.
dec. 30. 20:19
 18/18 anonim ***** válasza:

Lehet.

Én csak este eszek ,

napközbe alkoholt iszok.

jan. 1. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!