Hogy lehet megszokni a teljes kiőrlésű kenyeret, tésztát stb?
Mindig fehér lisztes dolgokat ettem eddig, de orvos javaslatára ezt minimalizálom. Viszont a teljes kiőrlésű liszt ízét nagyon nem szeretem. Van az a teljes kiőrlésű nosztalgia kifli a Lidl-ben, az még elmegy, illetve a tortilla lap, de a kenyeret, tésztát nem szeretem ilyen lisztből. Márpedig szeretnék továbbra is enni ilyesmit.
Van itt olyan, aki átállt? Hogy szerette vagy szokta meg?
Nekem nem az ízével volt bajom. Én a kegyetlen, görcsös gyomorfájást nem bírtam, amit okozott. A teljes kiőrlésű liszt nehezen emészthető és irritálja a gyomor nyálkahártyáját.
Próbáltam itthon sütni kenyeret, kiflit teljes kiőrlésű és sima fehér liszt keverékből, de mindegy milyen arányban kevertem a két lisztet, rosszul voltam tőle.
Mi okból javasolta az orvos a teljes kiőrlésű dolgokat? Cukorbetegség, inzulinrezisztencia? Vannak más lassú felszívódású alternatívák, pl. zab, korpa...
Nem kell mindenáron tésztát, kenyeret enni. Lehet zöldségek irányába mordulni, az is lasú szénhidrát.
És igen, a mennyiség is számít, meg a mozgás. Ha sokat mozogsz, belefér a glikogén raktárakat visszatölteni a fehér liszt, de ha punnyadsz, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!