Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miből vigyek be napi 3000-3500...

Miből vigyek be napi 3000-3500 kalóriát?

Figyelt kérdés
Sziasztok!20 éves vagyok és mindössze 52 kg.Hízni szeretnék! Különböző kalória kalkulátorok segítségével kiszámoltam, hogy heti 0.5 kg hízáshoz 3000kcal-t kellene bevinnem.De mégis miből??Reggelire egy péksüteményt szoktam enni, ami kb 300kcal, ebédre mindig valami melegételt(általában húst) az mondjuk 600kcal, uzsonnára 2-3 szendvicset, az kb 1000 kcal és vacsorára megint valamilyen kenyeret.Bárhogy igyekszem mindig max 2000-2400 kalóriat tudok bevinni.Hogyan és miből tudnék többet?Milyen kalóriadús ételeket tudnátok mondani?
okt. 28. 16:12
 1/10 anonim ***** válasza:
39%

Nem nagyon vagyok oda ezért a kcal-számolgatásért. Nem lehet, hogy elengeded ezt a számolgatást? Egyél jóízűen, de változatosan. Mozogj rendszeresen, de ne edzd túl magad, stb.

Azt sem tudjuk, milyen magas és milyen nemű vagy, mi a célsúly.

Sztem a leírtakat mérlegeld

okt. 28. 16:25
 2/10 A kérdező kommentje:
170cm/F
okt. 28. 16:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Eddig is jóízűen ettem, de 4 éve egy gramm se jön rám
okt. 28. 16:45
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Vékony csontozat, alkat akkor....
okt. 28. 16:50
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
okt. 28. 17:27
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az 5ös válaszolónak, de az a baj, hogy ezzel nem vagyok beljebb.300-400 kalóriás reggelik, ráadásul reggelente nincs is időm elkészíteni.Megeszek egy croissant az is 300 kalória aztán el sem kell készíteni
okt. 28. 18:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Mindenből, amit szeretsz és kívánsz. Mennyiségekre is ügyelj, ne madár adagokat egyél, hanem normálisat, akkor is, ha eleinte kellemetlen.

Amúgy meg chatgpt is tök jó étrendeket ad ki, ha lekéred tőle. Meg neten is van fenn sok mintaétrend.

Amúgy: 3 főétkezés 3 snack és még lefekvés előtt is egy az alap.

okt. 29. 11:09
 8/10 anonim ***** válasza:

Amúgy a reggelid ne péksüti legyen, hanem normális szenvdics, pl sült tojással, avokádóval, sonka, zsírosabb sajtkrém, sajtok...

Az én reggelim kapásból 500 kalória, pedig "csak két szelet toast" az alap és mellé kalóriadús feltét.

Tízóraira rendes snack, pl egy kis zacskó mogyoró, müzliszelet-magvak, ha szereted, zsíros joghurt magvak.

Ebédet is tudod turbózni, annyi a titka, hogy magadnak főzöl, és csomagolsz.

Uzsonnára szenya helyett pl turmix rendes gyümölcsből (banán, tej), vagy gyümölcsök, magvak, mogyivaj, stb.

Vacsira is mehet főtt étel nyugodtan, sült tojás, bacon, melegszendvics, pizza, stb.

És még két snack utána.

Ennek már elégnek kell lennie és igen, beléd fér, csak hozzá kell szoknod.

okt. 29. 11:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne hízni akarj, hanem maximum tömeget növelni, amiből legyen annyi izom, amennyi csak lehet. Nem leszel semmivel beljebb, ha felszedsz 20 kiló zsírt, csak egy elfolyt takony leszel.

Megfelelő kalóriasűrűségű és fehérjetartalmú ételekhez pedig át kell állni más ételtípusokra. A gabonaalapú szutykok, amivel most tömöd magad, nem épp a legjobbak. A péksüti nem étkezés. Alacsony minőségű üres kalóriával elütöd az éhséget, erre megfelel, de semmi többre.

okt. 29. 12:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget.Megfogadom a tanácsokat!Ma pl. reggelire tojástrántottát ettem 3 tojásból mellé ittam kakaót.Ebédre ettem 2 tányér székelykáposztát mellé 2 kenyeret.Uzsonnára 2 Balatonszeletet meg mellé egy tányér túrós tésztát most meg estére sonkát fogok enni tormával.Ez már tuti megvan 3000kval
okt. 29. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!