Táplálkozással kapcsolatban kérném a segítségeteket: Rendszeresen (minden nap) tornázom, egészségesen étkezem. A tornához azt tanácsolják, hogy hagyjam el a zsírt, de ha szeretném, hogy a mellem is nőjön, akkor fogyasszak-e valamennyi zsírt, vagy ne?
1. A melled nem a zsírtól fog nőni, csak akkor, ha elhízol. De a mellméret alapvetően genetikai adottság.
2. Mit javasolnak, mennyire hagyd el a zsírt (gondolom, olajat)? (Teljesen nem lehet, pl. a zsírban oldódó vitaminok miatt sem.)
3. Mi a célod? Fogyás, súlytartás vagy egyéb?
Köszi a választ.
A súlyommal nincs problémám. Fogyni sem szeretnék, ez inkább olyan feszesítő, alakformáló torna.
Azt tudom, hogy a mellméret genetikai adottság, de mivel még csak 17 vagyok és ugye a test, így a mell is még alakul, ezért nem szeretném, h a torna/ étrendem miatt ne tudjon alakulni (nőni).
Ha "csak" alakformálásról van szó, és nem vagy durván elhízott, azt gondolom én is, hogy nagyon rossz tanácsot kaptál. Nem mondom, hogy egyél bátran zsíros kenyeret hetente 4-szer, és nem mondom, hogy egyél zsírban tocsogó mekis krumplit, ahányszor csak elmész egy Meki előtt.
De azt gondolom, hogy jó minőségű olajat (amibe nem égett bele 2 kör rántott hús és 3 kör krumpli) NORMÁLIS mértékben bátran fogyaszthatsz. Igaza van az előzőnek, az olívaolaj tökéletes. Lehet kapni belőle sütésre alkalmasat is, de elég drága, így nem hiszem, hogy anyukád (gondolom, ő főz rátok) áttérne rá.
Szükség van zsírokra is, bárki bármit mond. Ha lenne rajtad 30 kiló felesleg, vagy magas lenne a vérnyomásod, esetleg szívbeteg lennél, nem ezt írnám. De egy 17 éves egészséges fiatalnak ODAFIGYELNI kell, NEM DIÉTÁZNI!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!