Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Napi 4-5 széklet?

Napi 4-5 széklet?

Figyelt kérdés

Általában naponta 3-5 alkalommal ürítek székletet, ez néha megugrik, tegnap 8x voltam hosszabb ideig a mosdóban. Nincs hasmenésem, mindegyik egészséges, sima felületű, hosszúkás széklet volt. Szóval egészségesnek tűnik, csak nem értem, mitől lehet ez… Bocsánat, hogy ennyire kirészleteztem, csak nem tudom, ez normális-e. Évek óta gyakran járok székletet üríteni, de mostanában a megszokottnál is többször kell. Kértünk időpontot gasztrora, októberben tudnak fogadni:/ Valakinek valami ötlet? Létezik, hogy ennyire gyors az anyagcserém? Rengeteget eszek, mert folyton éhes vagyok, rövid időn belül jön is az inger… Kiskorom óta genetikailag vékony vagyok, nehezen tudok hízni.

18L

júl. 28. 15:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szaga a megszokottól eltérő, vagy rendes kaki szaga van? Az is számít. Sosincs hasmenés állaga?
júl. 28. 15:18
 2/11 anonim ***** válasza:
23%
3-5x megyek én is, barátnőm is.
júl. 28. 15:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hm. Bár nem írod, hogy híg lenne, de ez kb. hasmenés kategória. Ráadásul krónikus. Jó, hogy elmész orvoshoz.
júl. 28. 15:57
 4/11 anonim ***** válasza:
41%
Lisztérzékenység? Ha nincs IgA hiányod, akkor a patikai Biocard teszttel magad is ki tudod mutatni.
júl. 28. 16:26
 5/11 anonim ***** válasza:
66%

Megválaszoltad a saját kérdésedet:

"Rengeteget eszek, mert folyton éhes vagyok, rövid időn belül jön is az inger…"

Az evés reflexesen kiváltja az emésztőrendszer fokozott mozgását. A csecsemők is szopás (evés) után ürítenek.

Az egy alkalommal elfogyasztott étel mennyiségét kellene pontosítani ill. a"folyton éhes vagyok" jelentését (pl. laboratóriumi vércukor vizsgálat), mert a "genetikailag vékony vagyok" kijelentés önmagában még semmit nem indokol, így felmerülhet a bélféreg jelenlétének a gyanúja is.

júl. 28. 17:15
 6/11 A kérdező kommentje:

Huh, először is köszi mindenkinek, mentek a felértékelések!

1. válaszoló: nem, nincs, a színe, szaga teljesen normális.

3. válaszoló: hát, nem tudom… panaszaim sosem voltak ezen kívül, meg engem annyira nem is zavar, csak vendégségben/suliban/táborban nyilván kellemetlen:/ de sosem kell rohannom a wc-re, hogy kiérjek, csak érzem, hogy most lenne, ami ki szeretne onnan jönni.

Negyedik: mi is a lisztre gyanakodtunk, az orvosom, aki a beutalót adta, ő is azt mondta, hogy az magyarázat lenne arra, miért nem hízok, miért vagyok vitaminhiányos stb., mert ugye a glutén okozhat felszívódási zavart… De ugye nem szabad elhagyni a vizsgálatig…:(

Ötödik: a rengeteg evést nem úgy értem, hogy reggelire egy egész pizzát, ebédre 3 hamburgert, aztán vacsorára 3 darab rántott karajt… Meg napközben snacknek édességeket… Félreérthetően fogalmaztam, arra próbáltam célozni, hogy egy átlag korombeli lány nem eszik valami sokat, én sem “zabálok”, de egész nap eszegetnem kell, soha nem érzem, hogy tele lennék, kb. azonnal kijön, amit megeszek, így 3 főétkezés kevés lenne, sokszor eszek kevesebbet. Nem szoktam számolgatni, saccra 2500 kcal lehet a napi bevitelem, hétvégente lehet 3000 is, súlytartáshoz ennyi idős korban olyan 1800-2000 kalóriát javasolnak. Viszont amikor ezt csökkentettem, és szándékosan megpróbáltam kevesebbet enni, meg olyan ételeket, amik kicsit megfogják, az sem segített túl sokat. Bélféregre még nem gondoltam, de vizsgálaton biztos kiderül, csak október még messze van😅 de nagyon köszönöm mindenkinek!!!

júl. 28. 18:53
 7/11 anonim ***** válasza:
9%
Egyáltalán nem normális. A tennivaló azonban mindössze annyi, hogy nem járkálsz el pszichésen minden kósza ingerre, hanem tartod, és csal napi 1x.
júl. 28. 19:18
 8/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak is köszönöm, próbáltam már ezt is, csak ennek már néhányszor az lett a vége, hogy tartogattam, aztán borzalmasan felpuffadtam, és ott jött rám egy kegyetlenül erős inger, ahol meg nemigen volt lehetőségem mosdóba menni :,) szóval inkább menjen ki, meg (már bocsánat a megfogalmazásért) ezek nem kicsi adagok, hanem rendes adag széklet, nagy, amiből napi 1-2 lenne az ideális. Kellemetlen, ha sokáig magamban tartom, ha órákig bennem marad, aztán gyűlik is mellé valami, az már fáj.
júl. 29. 00:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem normális, ennek valami szervi oka lesz. A napi 3 az teljesen oké, a napi nyolc, az probléma, és kivizsgálást igényel.

Hetes, hogyha neked lenne valami irritábilis bél szindrómád van érzékenységed, ami okán 8x kellene járnod naponta, nem mondanál ekkora bromságot, mert az emberi szervezet nem úgy működik.

Ha felfázol sem tudod tartogatni a vizeletet, mert elcseppenne.

júl. 30. 11:00
 10/11 anonim ***** válasza:
-vagy
júl. 30. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!