Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehetséges az, hogy egy adott...

Lehetséges az, hogy egy adott étel miatt valaki "függő" lesz?

Figyelt kérdés

Butaság lehet, vagy furcsa azonban tényleg vannak olyan emberek, akik adott ételek iránt valódi függőséget élnek át (vagyis ezt olvastam angolul néhány cikkben). Talán az összetevők miatt?

A nővérem nagyon sok csipszet eszik, de tényleg! Egész nap, mindennap. Emiatt sajnos nagyon változó a tömege és a magassága is megakadt, pedig tizenhét éves és azért jó lenne, ha fejlődne és erősebb lenne. Sokszor van rosszul, és mindig visszatalál hozzá a vérszegénység és a vitaminhiányok is, de az ételek számára kezdenek túl "fura ízűek" lenni, és csak a csipsz az amitől megnyugszik. Még a víztől is képes rosszul lenni…

Dühös lesz, ha nincs vagy szomorú, képes azért nem enni. A szakember szerint nincs semmiféle étkezési zavara, de a házi orvosunk szerint az van neki.

Kérlek ne írjátok azt, hogy mindez hisztizés, mert tényleg aggódom!!

jún. 14. 21:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Masok is esznek chipset es megsem lesznek fuggok. Nagyon sulyos es veszelyes taplalkozasi zavara van a testverednek.
jún. 15. 01:37
 2/4 A kérdező kommentje:
A szakember szerint nem éri még el azt a szintet, ahol annak mondható..lehet újat kell keresnünk neki.
jún. 15. 10:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Bármivel kapcsolatban lehet. Olyannal is, amiről nem gondolná az ember. Például nekem éjszakai rádiófüggőségem volt, ami pedig nem tett jót az alvásomnak. Gondoltam, hogy simán csak gondolok egyet és abbahagyom. Ez nem így volt és kegyetlenül megjártam vele...

Mivel a chips hiányától szorong, ez már függőség és betegség.

jún. 16. 18:26
 4/4 anonim válasza:
Szerintem mindenképp keressetek egy másik szakembert.
júl. 6. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!