Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egy adott étel alkotóelemeiből...

Egy adott étel alkotóelemeiből hogyan szívódik fel nagyobb mennyiség a szervezetben, ha egyszerre többet vagy kevesebbet eszek belőle?

Figyelt kérdés
Konkrètan a szójagranulátumban lèvő alkotóelemekre gondolok. Hogy lenne a jobb ha fasirtnak csinálom, több vagy kevesebb kenyèrrel, vagyis egy fasirtban több vagy kevesebb legy. Az lenne a cèl hogy minèl több felszívódjon a szervezetben mert az jutott eszembe hogy ha egyszerre nagyobb mennyisèget eszek meg akkor bizonyos mennyisèg nem szívódik fel, de ha ugyanazt kissebb adagokban hosszabb idő alatt akkor nagyobb az esèly hogy több felszívódik. Èn erre gondoltam, de nem vagyok benne biztos hogy jól gondolom-e ezèrt kèrdezem tőletek.

2017. febr. 28. 14:15
 1/1 anonim ***** válasza:

A szója sehogy se jó, granulátum főleg nem.

Amúgy attól függ, a te szervezeted mekkora mennyiséget tud egyszerre megemészteni. Fehérjék esetén leginkább a gyomorsav mennyiségétől, zsírok esetén a máj megfelelő működésétől, az epe és emésztőenzimek termelődésétől függ az emésztés hatékonysága. Szénhidrátok esetén az egyidejűleg bevitt rostok, zsír és fehérje mennyisége befolyásolhatja a felszívódás sebességét, és jobb, ha inkább lassabban szívódik fel, mert így kevésbé/lassabban viszi fel a vércukor szintjét.

2017. febr. 28. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!