Túl sok kenyeret eszek, le kéne szoknom, hogy szokjak le? Mindenhez kívánom a kenyeret, még a pörkölt nokedlit is kenyérrel eszem. Súlyom átlagos, nem is szeretnék meghízni.
Nem a kenyértől hízol meg, hanem a kalória többlettől. Semmi gond nincs a kenyérrel. Esetleg próbálj meg minőségibb kenyeret enni. Magasabb Rost tartalommal rendelkezőt vagy kovászost.
Még mindig inkább a kenyér, mint az ilyen kétszersültek, puffasztott rizsek és más hasonló gyorsan felszívódó üres tápanyag mentes szarok..
Max csökkentsd le a kenyér mennyiségét és ha a pörköltben van tészta is, akkor max 1 kis szeletet egyél hozzá kenyeret.
Ha a felhasználtnál több energiát viszel be, meghízol, ha nem, akkor nem.
Az étel változatosságát áldozod fel azért, hogy -adott energiabevitel mellett- az ételed szükségtelenül nagy része kenyér. De nem ez hízlal.
Egyébként példának okáért:
200g nokedli főtten - kb 270 kalória
300g pörkölt sovány húsból lével együtt - 330 kalória
50g kenyér (2 tk szelet) - 110 kalória
100g savanyúság - 20 kalória
Összesen 730 kalória..
Igazából, ha nem cél fogyni akkor semmi jelentősége nincs 100-200 kalóriának. Gondolom nem fél kg kenyeret ennél meg egy kaja mellé.
Én is nagyon sokat ettem, azt gondoltam, hogy nem tudnék leszokni a kenyérről.
Fogyni akartam és rájöttem, hogy nem kell leszokni a kenyérről, az csak egy módszer a sok közül, hogy ne legyek kalóriatöbbletben. Végül csökkentettem a kenyérfogyasztást egy nagyon egyszerű módszerrel, kevesebbet ettem belőle.
9-es!
De azt tudod, hogy miért fogytál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!