Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Túl sok kenyeret eszek, le...

Túl sok kenyeret eszek, le kéne szoknom, hogy szokjak le? Mindenhez kívánom a kenyeret, még a pörkölt nokedlit is kenyérrel eszem. Súlyom átlagos, nem is szeretnék meghízni.

Figyelt kérdés

máj. 27. 13:45
 1/10 anonim válasza:
83%

Nem a kenyértől hízol meg, hanem a kalória többlettől. Semmi gond nincs a kenyérrel. Esetleg próbálj meg minőségibb kenyeret enni. Magasabb Rost tartalommal rendelkezőt vagy kovászost.

Még mindig inkább a kenyér, mint az ilyen kétszersültek, puffasztott rizsek és más hasonló gyorsan felszívódó üres tápanyag mentes szarok..

Max csökkentsd le a kenyér mennyiségét és ha a pörköltben van tészta is, akkor max 1 kis szeletet egyél hozzá kenyeret.

máj. 27. 13:50
 2/10 anonim ***** válasza:
68%

Ha a felhasználtnál több energiát viszel be, meghízol, ha nem, akkor nem.

Az étel változatosságát áldozod fel azért, hogy -adott energiabevitel mellett- az ételed szükségtelenül nagy része kenyér. De nem ez hízlal.

máj. 27. 13:51
 3/10 anonim válasza:
Én pörkölthöz csemegeuborkát szoktam enni.
máj. 27. 14:03
 4/10 anonim válasza:
68%

Egyébként példának okáért:

200g nokedli főtten - kb 270 kalória

300g pörkölt sovány húsból lével együtt - 330 kalória

50g kenyér (2 tk szelet) - 110 kalória

100g savanyúság - 20 kalória

Összesen 730 kalória..

Igazából, ha nem cél fogyni akkor semmi jelentősége nincs 100-200 kalóriának. Gondolom nem fél kg kenyeret ennél meg egy kaja mellé.

máj. 27. 14:11
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

Én is nagyon sokat ettem, azt gondoltam, hogy nem tudnék leszokni a kenyérről.

Fogyni akartam és rájöttem, hogy nem kell leszokni a kenyérről, az csak egy módszer a sok közül, hogy ne legyek kalóriatöbbletben. Végül csökkentettem a kenyérfogyasztást egy nagyon egyszerű módszerrel, kevesebbet ettem belőle.

máj. 27. 14:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod a kenyér egy részét krumplival helyettesíteni.
máj. 27. 19:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem veszel előre kenyeret, hogy legyen mihez nyúlni, ha majd csiri pöri lesz nokival.
máj. 27. 19:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Vagy vékonyabb szeleteket vágsz.
máj. 27. 20:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Én például paprikás krumplit nokedlivel és kenyérrel eszek. Amikor áttértem minőségi lisztre és minőségi kenyérre, akkor fogytam.
szept. 13. 08:33
 10/10 anonim ***** válasza:

9-es!

De azt tudod, hogy miért fogytál?

szept. 13. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!