Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Enyhe IR és kisgyerek mellett...

Enyhe IR és kisgyerek mellett hogy lehetne elkezdeni az életmódváltást?

Figyelt kérdés

A teherbeesésem előtt merült fel az IR gyanúja, most hogy a szoptatást is abbahagytam, újra megnéztük az eredményeim, és kiderült hogy enyhe IR-em van. Az orvosom nem volt nagy segítség, azt mondta csökkentsem a szénhidrátfogyasztásomat és rendszeresen táplálkozzak. Kicsit nehéz ez egy 1 éves mellett, de igyekszem szép fokozatosan elkezdeni az életmódváltást.

Eddig ezeket vezettem be:

- cukor helyett áttértem az eritritre, nasikat elhagytam

- tej helyett mandula vagy zabtejet iszom

- sima tészta helyett durumtészta

- rizs helyett basmati rizs vagy bulgur

- teljes kiőrlésű pékáruk

- sok zöldség, kevesebb gyümölcs

Igyekszem figyelni hogy ne csak szénhidrátból álljon egy étkezés, legyen mindegyikben fehérje. Viszont csak napi háromszor eszem, többször nem megy.

Heti egyszer járok edzőterembe (gyerek mellett csak néha sikerül többször), de minden nap minimum 1 órát sétálunk.

Ez kezdésnek jó? Vagy kevés? Ti hogy kezdtétek az életmódváltást? Egyébként túlsúlyom nincs, fogyni nem szeretnék. Érdemes lenne dietetikushoz fordulni?

máj. 3. 13:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, egyértelműen érdemes dietetikushoz fordulni. Egyrészt az elvekben rengeteget segit amit orok eletedre kovethetsz masteszt az eletmodban hogy mit hogyan oldj meg gyerek mellett
máj. 3. 15:43
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
De hát már elkezdted, ez mind nagyon jó. Van, aki harmadennyit se tud vagy ne akar változtatni, ráadásul túlsúlya is van. Dietetikus is jó ötlet, háziorvos nem adott beutalót ingyenes rendelésre?
máj. 3. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!