Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tej alternativa a csaladnak...

Tej alternativa a csaladnak (plane 2 evesnek) magas feherje tartalommal, vas es calcium?

Figyelt kérdés

2 eves a kislanyunk. O is, mi is, mindent megeszünk. Tejtermekeket is , viszont tejet inni, annak nem vagyok a hive.

Eddig rizstejet ivott a kicsi reggel egy kis poharral de a parom ugy gondolja, nagyon edes ez a tej (a nem cukrozottat veszem termeszetesen de teny hogy edes ize van) es nem helyes ut ilyen kics korban mar ennyire az edes izekre nevelni.

Ebben igaza van szerintem is. Mas edesseget sem kap meg.

Es mivel most utanna olvastam es latom hogy a rizstejben kb semmi ertelmes tapertek nincsen, akkor tenyleg minek.

Mit javasoltok?

zabtej?

Mandula?

Soyat nem szeretnek neki adni...tudtommal az tele van hormonokkal.

Ja es felreertes ne essek a gyerek kb 2 eves koraig anyatejet is kapott tolem szoval nem ezen nevelte fel.

Itt egy bögre valamilyen itokarol van szo a reggeli melle.

Köszönöm

2023. okt. 18. 10:08
 1/4 anonim ***** válasza:
55%
Zabtej, amiben nincs hozzáadott cukor, és egyéb összetevő is minimálisan. Pl. DM zabtej koncentrátuma (ez még környezetvédelem szempontjából is plusz pont, 500 ml-ből kell tej hozzáadásával csinálni 1,5 litert) vagy az Alpro no sugar zabteje. De emlékszem, hogy ittam már olyan márkát, amiben csak zab és víz volt, megpróbálom megkeresni, melyik volt az.
2023. okt. 18. 10:16
 2/4 anonim ***** válasza:
55%
Megvan: Natrue a márka, sajnos nem mindenhol lehet kapni, de nagyobb áruházakban általában igen. Kiflin van most 899 Ft-ért, Tescoban nincs (online). Van valamennyi természetes cukortartalma, kb. 5 g/100 g, de össze tudod hasonlítani a rizs- és mandulatejjel, melyik a jobb. Mondjuk a rosttartalma valószínűleg magasabb a zabnak.
2023. okt. 18. 10:20
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm. Becsben elunk. de megnezem van e itt olyan. de köszi az infot akkor zabtej lesz
2023. okt. 18. 10:24
 4/4 anonim ***** válasza:

A zabtejjel óvatosan, sok ember érzékeny a zabra! Nem tud róla, mert nem vizsgáltatja ki, de GI panaszokat okoz (puffadás, szelek, esetleg hasmenés is).

Én ízesítetlen mandulatejet iszom, az teljesen oké, nem "édes".

2023. okt. 18. 11:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!