Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha sok a baktérium a bélrendsz...

Ha sok a baktérium a bélrendszerben, arra jó a probiotikum?

Figyelt kérdés
2024. máj. 2. 17:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen baktérium sok a bélrendszeredben? Ha az egészséget szolgáló béflóra baktériumok, akkor minden tökéletes. Ha meg valamilyen bélfertőzésed van, annak kezelésére nem probiotikum való. Van valami diagnosztizált kórképed?
2024. máj. 2. 17:17
 2/9 anonim ***** válasza:
27%

Nem jó, kárt csinàl. Elsőnek a túlszaporodást kell helyretenni.

Normix, klion kúra. Mellé oedig enterol probiotikum, mert az élesztőgombat tartalmaz nem bacit. Rengeteg nem puffasztó nyers zöldség (bélradírozó hatással van)

Diéta: glutén, laktóz, cukor teljes megvonása, mert ezek erjesztődnek és csak etetik a bacikat. Sok húst kell enni. Emésztest segítőket: iiberogast, raphachol, gyogyteák, citromos víz.

Sport ez fontos! Megfelelő mennyiségű alvás.

És az első és legfontosabb az ok felderítése és kezelése.

Benne voltam 8 hónapig. Ezek összessége segített.

2024. máj. 2. 17:18
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Bélradírozó 🤣

Ez is a Wikipédiáról van? Na nem! Az Enterolt pedig sürgősen el kell felejteni. Az egy totál idegen GOMBAfaj, semmi keresnivalója az emberben.

2024. máj. 2. 17:27
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Igen bélradírozó ..nem tudom más szóval leírni, mivel nem tudja teljesen mondjuk a nyers répát szetbontani a gyomor, egeszbe kerül a bélbe es a kis bolyhokról takarítja a bacikat....stb.

Nem wiki. 8 hónapig szenvedtem es egy orvossal gyógyultam így. 2 hónap alatt. Ne szólj bele olyanba, amiről fogalmad sincs.

Igen is az élesztő gombás probiok jók ilyenkor, mert segítik a bélmotilitást.

Hidd el nem írnam le, ha nem tudnám. 8 hónapig csak tükrözésekre, mr vizsgálatokra jártam, mire kiderilt, hogy góc miatt van gyomor/bél hurutom es ez miatt SIBO-m.

2024. máj. 2. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
42%

Ha olyan profi orvosod lett volna, nem 8 hónapig kínlodtál volna, hanem max kettőig.

Az enterolban szerintem nem éleszto gomba van, hanem valami fonalas (penész) féle. De a lényegen nem változtat

2024. máj. 2. 17:34
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

Már megint olyanba szólsz bele, amit nem tudsz. Beteg lettem, beutaltak a gasztrora...tb alapon.

Nem haladt a dolog, ezert elmentem magán belgyógyász, gasztroenterológushoz. 2 honap alatt meggyógyultam. Élesztő gomba van az enterolban. Penesz gombát egyikbe sem tesznek!

2024. máj. 2. 17:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a háziorvosom ilyen természetes gyógymódokat kedvelő orvos... Azt mondta, hogy bármilyen bélbajom van egyek kefírt folyamatosan. Az a legjobb. Nekem hat is mindig, ha valami van.
2024. máj. 2. 20:50
 8/9 anonim ***** válasza:
67%
#7 az a baj, hogy a sibo nem egy egyszerű bél probléma. Nem lehet néhány kefírrel helyre tenni.
2024. máj. 2. 22:12
 9/9 anonim ***** válasza:
49%
Kefir ,salvus víz tökéletes.
2024. máj. 13. 15:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!