Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Üdv mindenkinek! 4 hónapja...

Üdv mindenkinek! 4 hónapja volt akut hasnyálmirigy gyulladásom.6 hete vették ki az epehólyagomat. Viszont mostanában étvágytalan vagyok, hol milyen a széklet,nyomásra enyhén érzékeny a hasam, más is tapasztalt ilyet?

Figyelt kérdés
A házi orvos dipankrint javasolt. Voltam laboron pár napja akkor ez volt az eredmény. Alfa-amiláz 45, CRP 2.6, fehérvérsejt szám 5.8, májfunkciók normálisak, glükóz 5.1,
2024. ápr. 20. 08:20
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Soha nem dohányoztam, alkoholt soha többet nem akarok inni, és a kímélő étkezést is szeretném fenntartani. No meg próbálok nem stresszelni, lehet ez a közelgő vizsgálat is csak fokozza bennem az izgalmat.
2024. ápr. 20. 11:20
 12/23 anonim ***** válasza:
Talán, ha ott mindent rendben találnak majd, akkor az ad egy kis megnyugvást.
2024. ápr. 20. 11:56
 13/23 A kérdező kommentje:
Igen, az biztos
2024. ápr. 20. 12:29
 14/23 anonim ***** válasza:

Hol fájt amikor hasnyálmirigy gyulladasod volt?

Köldök körül? Nekem ott fáj nagyon és attól balra a bal bordaív alatt.

Nekem is volt egy 2 napos sörözés + zsíros pizza.

De ez még péntek-szombat. Ma reggelre fajdult meg vmi de nagyon.

2024. ápr. 22. 19:49
 15/23 A kérdező kommentje:
Kicsivel a köldök fölött övszerűen de alig kaptam levegőt úgy megfájdult, magzat pózba feküdtem, hála az égnek a mentő gyorsan kiért. Nekem egy 2 napos buli volt pizza meg alkohol stb. A kórház után 1 hónapra majdnem vissza gyulladt, akkor derült ki hogy epeköves vagyok, megindult egy kő megfájdult nagyon a hasam, de szerencsére távozott a kő a bélrendszeren, nem gyulladt vissza. A CT felvételen nem látszott epekő még amikor begyulladt a hasnyálmirigyem, így rá fogták hogy sokat ettem. Ezután a későbbi hasfájás után derült ki hogy tele vagyok epekővel, így gyorsan megműtöttek. Egyik cimborám apja hasonlóan járt. Begyulladt a hasnyálmirigye, és a CT felvételén nem látszott epekő. Majd rá 3 hónapra vissza gyulladt, akkor már csináltak ultrahangot és kivették a hólyagját, hála az égnek azóta is jól van.
2024. ápr. 23. 04:59
 16/23 anonim ***** válasza:

Uhhh, köszönöm a választ!

Azóta enyhült a fájdalmam és úgymond lejjebb fáj már kicsivel.

Tegnap azért nekem is eléggé fájt... Mély levegőt nem tudtam venni illetve inkább előrehajolva közlekedtem.

Gondolom ha mára ennyit enyhült akkor ennyire nincs nagy baj nálam.

De most jó ideig rá se nézek alkoholra meg pizzára!!!

2024. ápr. 23. 10:23
 17/23 A kérdező kommentje:
Akkor jó. Igazából nekem is gyorsan enyhült a fájdalom de amikor bedurrant maga volt a pokol. Az alkoholra mondta nekem a doki hogy jobb ha szimbolikusan elbúcsúzok tőle. Nem éri meg kockáztatni még kis mennyiséggel se. De úgy vagyok vele hogy ez legyen a legnagyobb baj. Szìvesebben megeszek egy szelet húst mint hogy igyak egy feles pálinkát
2024. ápr. 23. 11:21
 18/23 anonim ***** válasza:

Én csak sörös vagyok, de abból erősebbet kedvelem 7.3%

Igaz nem sokat, 3-5 max és csak hétvégente vagy 2 hetente... csak most másképp jött ki a lépés.

Azt tudom, hogy az epevezetékem meg van törve, jó lenne megtanulnom hanyatt aludni.

Epehólyag eltávolítását inkább nem engedném, fater majdnem abba halt bele...

2024. ápr. 23. 16:16
 19/23 A kérdező kommentje:
Atya ég, elcseszték az orvosok a műtétet?
2024. ápr. 23. 19:57
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem sikerült azzal a "tűs megoldással" (nem jut eszembe a neve) így felnyitottak, kivagtak, összevarták.

Csak kivágás közben belevágtak a belébe amit nem vettek észre és elkezdett elhalni.

Nem emiatt tartok a hólyag eltávolítástól hanem, hogy elég sok rossz dolgot írnak, hogy mi történik az emberrel utána.

2024. ápr. 23. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!