Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Üdv mindenkinek! 4 hónapja...

Üdv mindenkinek! 4 hónapja volt akut hasnyálmirigy gyulladásom.6 hete vették ki az epehólyagomat. Viszont mostanában étvágytalan vagyok, hol milyen a széklet,nyomásra enyhén érzékeny a hasam, más is tapasztalt ilyet?

Figyelt kérdés
A házi orvos dipankrint javasolt. Voltam laboron pár napja akkor ez volt az eredmény. Alfa-amiláz 45, CRP 2.6, fehérvérsejt szám 5.8, májfunkciók normálisak, glükóz 5.1,
2024. ápr. 20. 08:20
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Nem tudnak az ilyen enyhe tünetekre megoldást. Ha egyértelmű és erős tünetei vannak valakinek, arra van gyógyszer meg szike.
2024. ápr. 20. 08:53
 2/23 A kérdező kommentje:
Értem, hát köszönöm azért
2024. ápr. 20. 09:04
 3/23 anonim ***** válasza:
Miket eszel?
2024. ápr. 20. 09:50
 4/23 A kérdező kommentje:
Zsírszegényen és fűszerszegényen étkezek a gyulladás óta, és próbálok sokat mozogni.
2024. ápr. 20. 10:24
 5/23 A kérdező kommentje:
Nem eszek semmi disznó félét csak csirke, hal, pulyka, rizs, krumpli, nem iszok semmilyen szénsavasat, nem dohányzom, nem iszok kávét, se alkoholt, mindenből a zsírszegény verziót igyekszek enni, sajtokból, vajból stb, mindennap eszek gyümölcsöt és zöldséget. Voltam az SBO-n ott azt mondták hogy az epehólyag eltávolítás után nem ritkák ezek a tünetek, időbe telhet mire a szervezet alkalmazkodik. A dipankrint javasolták vagy epesavakat. Csak ugye az a baj hogy bármi ilyen van én rögtön a hasnyálmirigyre gondolok és stresszelek miatta.
2024. ápr. 20. 10:29
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek. Az étkezésed amúgy jónak tűnik, ezt ne add fel. Valószínűleg tényleg időre van szükséged. A hasnyálmirigygyulladdást epekő okozta?
2024. ápr. 20. 10:49
 7/23 A kérdező kommentje:
Volt egy nagy öszöm iszom a barátokkal decemberben, zsíros kaják alkohol de nem csaptam szét magam és rá pár napra jött ez a hirtelen erős fájdalom. 6 napot voltam kórházban, a professzorom szerint enyhe gyulladás volt bár ezt nem tudom miből szűrte le.Később ultrahangon kiderült hogy tele vagyok epekővel, ami ráadásul idült gyulladásban volt, de azt csak a szövettan mutatta ki így azt kivették. Úgy derült ki hogy január végén megfájdult a hasam, mentőt hívtam mert bepánikoltam hogy kezd begyulladni megint hozzá teszem közel se fájt annyira mint a gyulladás de megijedtem, vért vettek és a májfunkciók megemelkedtek de semmi egyéb bajt nem találtak.Mire levették a vért szinte teljesen elmúlt a fájás is. A professzor aki kezelt azt mondta ez bizony epekőre utaló jel volt hogy megindult de szerencsére nem okozott gyulladást. Elvégeztek pár nappal később egy ERCP-t és teljesen jó volt az eredmény viszont a hólyag tele volt apró kövekkel kb 10 darab így a doki arra jutott hogy a hasnyálmirigy gyulladásban közrejátszott az epekő mivel már volt epegörcsöm 1 évvel ezelőtt csak nem vették komolyan.
2024. ápr. 20. 11:05
 8/23 A kérdező kommentje:
A családom szerint sokat stresszelek ami sajnos igaz is, de szerintem jogosan, de úgy érzem mindent megteszek hogy ne legyen rosszabb a helyzet, tényleg tartom szépen a diétát, semmi egészségtelen, még buborékos vizet se iszok csak sima víz és tea. Jah meg ráadásul van egy fél centis vesekövem is még azzal is mennem kéne orvoshoz.
2024. ápr. 20. 11:09
 9/23 anonim ***** válasza:
Értem, akkor ez a több tényező vezetett ide sajnos. Az alkohol/dohányzástilalom nagyon fontos és a diéta is, ennyit tudsz tenni. Nyilván, ha nagyon rosszul vagy, akkor orvos. Az is lehet persze, hogy pszichésen is fáj, hiszen sokat foglalkozol vele és nyilvàn érthetően nem hagy nyugodni a dolog.
2024. ápr. 20. 11:12
 10/23 A kérdező kommentje:
Igen itt öszejöttek a dolgok, sokat bosszankodtam azért is mikor könyörögtem az orvosnak hogy nézzék meg a hólyagomat mert már volt korábban egy pokoli fájdalmas görcsöm, és sok apró kő is volt, azt mondja a doki hogy hát a CT nem mutatott követ, pff na mondom köszönöm, aztán elmentem ultrahangra és azonnal kiderült hogy tele vagyok kővel akkor gyors vissza a professzorhoz aztán elnézést kért, a CT leletre hagyatkoztak. Mikor legutóbb voltam egyébként pozitív véleménnyel volt. Mondta hogy szépen tartom a diétát sajnos túlsúly is van, volt, de már 26 kilót fogytam. Jövőhéten lesz ultrahang meg labor aztán megyek a professzorhoz is, kíváncsi vagyok mit mond.
2024. ápr. 20. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!