Mit kell tudni a creatine monohydrate-ról?
Vannak negatív hatásai a szervezetre,hogyan kell szedni? A por vagy a kapszulás jobb?
102 kiló vagyok 30 éves, nem járok terembe, nincs edzőm, itthon. Van egy kis edzőtermem és heti kettő de van amikor három alkalommal gyúrok ugyanazokra az izmokra.
Melyiket ajánlanátok?
Amíg ez a kérdés ilyen formában felmerül benned, és a legalapvetőbb tudással és tapasztalattal sem rendelkezel edzés vagy táplálkozás terén, addig ne költs pénzt kreatinra, mert felesleges. Semmi előnyét nem fogod tapasztalni. A kreatin pont az a tápkiegészítő, ami még haladó sportolóknak is maximum a 30 százalékánál eredményez valamilyen kismértékű érezhető pluszt, nemhogy tudatlan kezdőknél. Nulladik lépésként smerkedj meg a kalóriaszámolás és az edzésprogramozás fogalmával.
Egyébként ha nem napi 50 grammot iszol belőle, akkor valószínűleg semmilyen negatív hatását nem fogod érezni (pozitívat se), max egy kis hasmenést. Továbbá kreatinból bármelyik cég termékét veheted. A lényeg, hogy por formátumú monohidrát legyen, de leírom még egyszer, hogy amíg az alapok nincsenek meg, addig a kreatin számodra kidobott lóvé.
Por jobb.
Talan fingasz tole
Segit hogy tobb erot tudj kiadni akar hosszu vagy rovid tavon
Erdemes mellette tobb vizet inni meg cht bevinni akar hogy tobb vizet kosson meg az izom( e miatt leszel erosebb)
Mindegy melyik csak monohydrat legyen es por
Szerintem szedheti nyugodtan kezdokent is nem kell fikazni
Erosebb lesz tole kevessbe olyan faradt jobban fejlodik az izomnovelesnek is jobb kozeget ad
"Erosebb lesz tole kevessbe olyan faradt jobban fejlodik az izomnovelesnek is jobb"
Ha a szerencsés 20-30 százalékba tartozik, egyébként nem. Ráadásul kezdőként még három fekvőtámasztól is erősödik/izmosodik az ember, pláne ha egy túlsúlyos, nulla edzésmúlltal rendelkező kezdőről beszélünk. Semmilyen pluszt nem fog eredményezni a kreatin.
"ha nagy tudás kell és komoly program akkor hagyom"
Nem kell nagy tudás. Számolni kell a kalóriát és a fehérjebevitelt, mellette progresszívan kell emelgetni a súlyokat, és ennyi. Viszont amíg ezzel sem vagy képben, addig kár a kreatinra pénzt kidobni.
Pedig az izmok is teltebbnek latszanak nagyobb a terfogata a viz miatt
Az emberi test 80%a viz
Kicsit tobbet kot meg igy az izomban ami miatt kerekebb az izom is es picit nagyobb es erosebb is lehetsz tole
Ez a 20-30% is jo duma. Jah c vitamint is szeded megis beteg vagy valszeg az is 20-30%
Kemiailag es biologialiag megvan hogy mit csinal
6/8 anonim ***** válasza:
"Kicsit tobbet kot meg igy az izomban ami miatt kerekebb az izom is es picit nagyobb es erosebb is lehetsz tole"
Tehát szerinted ez úgy működik hogy én most minden nap beviszem a kis monohidrátomat aranyáron, és ennek egyenes eredménye az lesz, az izomsejtem effektíve több vízet "köt" meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!