Hogyan mérjem le nyersen a csirkemellet?
Figyelt kérdés
A csirkemellet nyersen, vagy elkészítés után kell/érdemes lemérni? Én évek óta elkészítés után mérem le a kellő mennyiséget, de ma már megkerdojelezem, hogy jól csinálom e.
Tudom, hogy nyersen több a súlya.
márc. 15. 14:49
1/4 anonim válasza:
Attól függ milyen célból kell mérni? És mi a bonyolult az elkészítés előtti mérésben?
2/4 anonim válasza:
Leméred nyersen, majd leméred készen is.
Pl. van 300 gramm nyers húsod, amiben van mondjuk 360 kalória. Sütés után (pl.) már csak 200 gramm a hús, nem peddig 300. Abban a 200 gramm húsban viszont ugyanúgy 360 kalória van, hiába lett kevesebb grammra a hús. Szóval ha a kalóriát számolod, akkor így kell.
3/4 anonim válasza:
Szerintem a kérdező arra volt kíváncsi, hogy a kalóriabázisban feltüntetett kalóriák a nyers vagy az elkészített ételre vonatkoznak-e. De 2-es megadta a választ.
4/4 anonim válasza:
Mindig nyersen.
100 gr nyers csirkemell 120 kcal. Kisülve kb 60 gramm.
60 gramm kisült csirke 120 kcal szintén. Tehát 100 gr kisült csirke 200 kcal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!