Nyersen vagy sütve mérjük a csirkemellet?
MINDIG nyersen!
Éppen azért, mert van benne VALAMENNYI víz - ezt nem tudod pontosan mennyi, meg mivel az sem meghatározható, megsülve mennyi marad benne, mert van, aki cipötalppá süti, meg van, aki éppen csak addig süti, amig nem nyers, de még szaftos - az elsö esetben lehet, hogy 100 g nyersböl lesz 40-50 g megsütve, a második esetben meg akár 70-80 g is lehet készen.
Az egyetlen MÉRHETÖ adat a nyers súly, ezzel érdemes számolni, ha valamennyire is pontos akarsz lenni
Igen, de a nyers értékek a 700 g száraz hús+300 g vízre vonatkoznak, azt meg -ahogy már írtam - nem tudod, hoyg a 300 g vízböl mennyi ment ki és mennyi maradt.
Mivel a víznek kalóriatartalma nincs, tömege viszont igen, ezért a nyers súllyal és az arra vonatkozó kalóriával kell számolni
Étteremben amit a menün látsz az is a nyers anyag.
Csontostul, ha olyan a hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!