Miért nyersen kell mérni a csirkemellet?
Felesleges így trükközni. A kalóriabázisban (kaloriabazis.hu) a sült csirkemell értékei is fent vannak, meg egy csomó más elkészítési módos is (ahogy a 4-es írja)
"Fél kilós csirkemell elkészîtés utàn màr csak feleannyit nyom a mérlegen. Akkor miért nyers adatokat kell beleszàmolni a kaloriàba?"
Amúgy logikus is, kicsit gáz, hogy nem érted... Kisül belőle a víz, relatíve tömörebb lesz, így a sült 100 grammban több lesz a fehérje, mint a nyers 100 grammban
Mert attól függ hogy készíted el, hiába adják meg a sültet, nem biztos hogy a tiéd is oylan lesz, ki mennyire átsütve szereti.
Vegyük a rizst, az ugye nyer tömeget a víz miatt, de ott is, van aki úgy szereti ha full szét fő, van aki meg elég ha 2,5 szörös lesz.
A fenti válaszok mellett az elkészítés módjával befolyásolod, hogy elkészítve mekkora tömege van valaminek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!