Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért undorodom ennyire a...

Miért undorodom ennyire a csirkehústól? (Lent)

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban semmilyen húsfélének nem voltam nagy rajongója, ha megláttam, hogy pl. véres, eres, nem bírtam megenni. Egy idő után kinőttem ezt, és rengeteg húsétel van, amit nagyon szeretek. Viszont mióta főzök, a szárnyasokból, különösen a csirkéből készült ételek nehezen mennek le a torkomon, az elkészítésüktől pedig konkrétan szorongani kezdek. Ha nyers csirkét (vagy egyéb szárnyast) kell elkészítenem, elfog a hányinger és pánikszerű szorongás tör rám, frusztrált leszek, miközben viszolygok az egésztől, ma pl. bőgve készítettem elő a csirkecombokat sütéshez. Gyerekkoromban azt mondták, finnyás vagyok, de úgy érzem, ennél többről van szó, ha létezik ilyesmi. A sertés- és marhahússal nincs ilyen problémám, simán felszelem, klopfolom, stb. Szárnyasból egyedül a csirkemell filé az, amit viszonylag könnyen elkészítek, enni viszont nem mindig tudok belőle. Mitől lehet ez, és hogyan tudnám leküzdeni? Szeretnék a páromnak finomakat főzni, és nyilván a saját szempontomból sem volna rossz a változatosabb étrend, soványabb húsfélékkel is.

márc. 12. 23:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Akkor ne csináld. Komolyan ne. Van, aki a haltól undorodik, hozzá sem bír érni, és sorolhatnám.


Nem kell csirkét készíteni, ha ennyire fizikálisan is rosszul vagy tőle.

márc. 13. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Vagyis: a párod szépen előkészíti magának, nem ördögtől való dolog.


Nálunk is mindig apa pucolta és rakta össze a halat, mert anya és mama megfogni sem bírták, de a szagától is öklendeztek.

márc. 13. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
A nagyüzemi csirkenevelés során a felhasznált táp többnyire nagy mennyiségben tartalmaz halászati melléktermékből származó adalékot és ez a "halszag" sokszor érződik. El kell nyomni megfelelő fűszerezéssel a nemkívánatos illatot és ízt.
márc. 13. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :) Inkább amiatt aggódtam, hogy valami egészségügyi oka lehet, mert hát ki tudja. Régebben nem volt ennyire durva.

Párom amúgy nagyon szívesen megcsinálja ezeket, szóval nem az ő "nyomására" csinálom, imád főzni, csak ha épp én főzök, akkor gondoltam, jó lenne ezt valahogy leküzdeni. De akkor ami nem megy, azt nem mindig kell erőltetni ezek szerint. :)

márc. 13. 13:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Mióta kovidosak voltunk fiam és én is undorodunk a csirkecombtól, eleinte a hát és szárnytól is, a bolti csirke többi részét is büdösnek érzem, ezért háztájit veszek, GMO menteset, azoknak nem érezzük a büdös szagát, viszont ezekből is csak combmentes részeket.
márc. 13. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!