Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Rosszul vagyok a hústól, mi...

Rosszul vagyok a hústól, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Viszonylag kigyúrtnak mondható 23 éves férfi vagyok. 20 éves koromban 130 kilóról fogytam nagyon sokat, étrendel és rengeteg edzéssel, melyet gasztroenteorológus és személyi edző segítségével folytatok azóta is. Fogyasztom salátát, algákat, igazából mindent, de főleg zöldséget, sajtot, algákat, savanyúságot, halat, ilyeneket, igazából tésztán kívül nagyjából mindent, rendszer szintűen. Viszont nagyjából egy hónapja egy csirkemelles étkezés után kihánytam mindent, majd másnap egy gyrostál után ismét. Édesanyám csinált egy szülinapra rántotthúst, azután megint ugyanez történt.

Édesapám javaslatára utána napokig nem ettem tejterméket, megismétlődött, és végigpróbáltam mindent, a halnál semmi bajom, viszont a csirke, nyúl, kacsa, disznó, és minden nem vizi eredetű húsnál (eszem rákot, kagylót polipot, ilyeneket is) ugyanaz, ízlik, semmi vegán elképzelésem nincs, de akkor kijön minden. Mi lehet ilyenkor? A gasztroenteorológus belgyógyászati vizsgálatot javasolt, viszont jelenleg nem csinálnák meg. Milyen tapasztalataitok vagy tanácsaitok vannak?



2021. máj. 19. 21:45
 1/6 anonim ***** válasza:
34%
Radioaktív zöldséget ettél és Vega lettél tőle! Bocs a viccért. Nem lehet, hogy a napraforgóolaj a közös? Miben sütitek a húsokat? Főtt húsoknál is ugyanez a helyzet?
2021. máj. 19. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Minden húst, amit én csinálok vagy oliva olajjal, vagy párolva sütök, de egyébként teljesen mindegy hogy van elkészítve, kijön.
2021. máj. 19. 23:24
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Nem vagy egyedül, mióta a COVID van, azóta vannak hasonló beszámolók. Fordulhatsz gasztroenterológushoz, hátha tud valamit tenni érted.
2021. máj. 20. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
50%

nem sütünk olivaolajjal. tessék elfelejteni. vagy napraforgó olaj vagy kókuszolaj ha már növényi..ezek birják a hőhatást. Máskülönben használj állati zsírt vagy old meg párolva.


az olivaolaj és társai salátákhoz jó.

2021. máj. 20. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4 olíva pont jobban bírja, és nem képződik rákkeltő transzzsír mint napraforgónál. Kókusszal egyetértek.
2021. máj. 20. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
50%
jobban birja ez igaz (kifelejtettem még a repceolajat) de a mikrotápanyagok mennyisége csökken hőhatására. Én még nem hallottam táplálkozástudományi szakértőt javasolni, hogy süssünk vele. Mindenki azt ajánlja, hogy "tiszta" formában fogyasszuk.
2021. máj. 20. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!