Úgy szaporodnak a gluténérzékeny és laktózérzékeny emberek,mint a gomba,más is észrevette ezt?Mi okozhatja?
Kérem,ne azokról kezdjünk beszélni,akik divatból nem esznek glutén vagy tejtartalmú ételeket (bár,ezek a diéták olyan sok finom dolgot zárnak ki a menüből,hogy kétlem,hogy ezt önként valaki bevállalja,ha nincs rákényszerítve),hanem az igazolt betegségekről kérdeznék másokat.
Csak a lányom osztályában 5 laktóz,és 3 gluténérzékeny van,a kisfiam is,és a lányom is az lett,és az ismerőseim között is egyre többen mesélik,hogy az 5-10 év közötti gyereküknél most derült ki,hogy gond van.
Akik glutén-vagy laktózérzékenyek lettek így "hirtelen",le tudnák írni esetleg,hogy előtte miből ettek nagyon sokat?Vagy hogy van-e állandóan szedett gyógyszerük?
Ismertebb a téma és egyszerűbb diagnosztizáltatni. Régen is volt, a 75 éves apám és az összes tesója laktózérzékeny volt, csak akkor azt egyszerűen fosósnak hívták és nem kezelték betegségként. Én nem vagyok még idős de gyerekkorom óta problémám van a tejjel, soha senkinek nem jutott eszébe, hogy valami érzékenység lenne, pedig hordtak vizsgálatokra is, mert nem tudtam hízni. Végül abban állapodtak meg, hogy kevés a gyomorsavam, amire vagy 5 évig szedtem gyógyszert de mivel úgyis fájt a hasam, végül nem szedtem tovább. Konkrétan akkor esett le számomra, hogy milyen ha kaja után nem fáj a hasad vagy hogy milyen a normális széklet, amikor már dönthettem arról, mit eszek meg, valamikor iskolás koromban de már felsőben.
Amúgy az normális, ha az 5-10 éves gyerekeknél kiderül, mert az a természetes, hogy addigra leáll a laktáztermelés. Valójában az a nem normális, ha megmarad, csak az ékezési kultúra miatt nekünk előnyösebb lenne ha egész életünkben termelődne.
Vegyi anyagok, környezetszennyezés, feldolgozott élelmiszerek, stb.
És biztosan van valamennyi genetikai hajlamosító tényező, plusz - ahogy fentebb is írták -, ma már sokkal jobban tudják diagnosztizálni.
És a gluténérzékenység aránya is normális?Teljesen rendben van,hogy lassan a fél iskola beteg?
Ráadásul ezek a vizsgálatok megvoltak már 5 éve is,azaz,akkor is könnyen diagnosztizálhatóak voltak ezek az érzékenységek,mégis az utóbbi 1 évben kezdett feltűnni,milyen sok ételallergiás van.
És nem csak nekem tűnt fel,még rajtam kívűl is egy csomóan állnak döbbenten ezek előtt a furcsaságok előtt.
Azt gondoltam,hátha van valamilyen étel vagy ital,ami "hozzásegítheti" ezeket a gyerekeket az érzékenység kialakulásához.
5-ös:
Igen,ezekre is gondoltam,meg a génmódosított élelmiszerekre.
Sok minden.
Az élelmiszer ipari anyagok, a mozgás szegény életmód, genetikai hajlam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!