Mennyire valószínű az, hogy az emberiség javarésze rákban fog meghalni a távol (vagy akár közeljövőben) mert gyakorlatilag szinte már nem tudunk igazi ételt enni?
Még ha az ember élelmiszermérnök, meg fokozottan odafigyel, hacsak nincs saját földterülete, saját önfenntartó mezőgazdasága, és folyamatosan boltból veszi az élelmiszert (úgy mint ahogy teszem én is, meg tesszük mindannyian szinte), akkor nem lehet elkerülni azt, hogy ne együnk valamilyen formában feldolgozott sz*rt folyamatosan, sem zöldség, sem húsok terén.
Egyre több a rákos beteg, szinte exponenciálisan nő. Mindenki tud mondani a családjából, vagy rokonai, baratai közül legalább egy embert, aki rákban halt meg, vagy fog meghalni, mert kemóra jár.
Szerintem az emberiség rákfenéje (pun intented) az maga a rák. Ez lesz az új "pestis" annyi különbséggel, hogy a rák az nem ragályos.. hanem mindenki organikusan "elkapja" simán csak azzal, hogy eszi a boltos kajákat.
Ti mit gondoltok erről?
Nem kizárólag a kaja tudhat olyat, hogy valamilyen daganattípus esélyeit növeli. Dohányzásról gondolom hallottál már, meg szmogról is. Formaldehid mint hétköznapi bútorösszetevő, meg még számtalan más is? [link]
Random munkahelyi ártalmak, pl öntödékben a furángyanta hordószámra, a cimkén a "valószínűleg rákot okoz" felirattal? Kátránnyal vízszigetelés, azbeszt mint tűzzáró, de még a hullámpalában is... Meg ha már kaja, akkor pont a kedvenc grill cuccaid olyanok, hogy azért már kibújnak a valószínűségek növekedései a hibahatárból velük.
És akkor még említést se tettünk az öröklődő polip- és rákhajlamokról. A kaja a legkisebb rész ebben, nem ad megoldást egyedül azt a nagyon aprócska problémát megoldani, amit az étkezés hoz rákkockázatként. Van azokkal az agyonadalékolt, zárt ajtók mögött szégyentelenül szétspórolt és agyonjavítgatott nyenyenyunyákkal sokkal több nagyobb gond is, mint esetleges karcinogén maradékanyagok (határérték alatt természetesen, ahol egyébként feltüntetni se köteles a gyártó).
Persze. Számtalan rákkeltő dolog van. A dohányzást azt direkt nem írtam, mert az nem kötelező senkinek. (Ha a passzív dohányzásról nem beszélünk, mert szerintem mindenki passzív dohányos, már aki kijár az utcára.. legtöbbünk kijár)
Kátrányos vízszigetelés és aszbesztos tűzzárók sincsenek újabb épületekben, az ember meg sokszor dönthet arról, hogy nem lakik ilyenekben. (Más épületébe való besétáláskor viszont valóban szembesül vele)
Az étkezés viszont egy olyan dolog, amit mindenkinek csinálnia kell, mert.. éhen hal.
A döglött kutyás példa csak barokkos túlzás volt nyilván, de jól kell érteni. Vidéken sajnos jellemző, hogy mindennel is fűtenek, beleértve lakkozott parketta, időnként műanyag palackok, gumiabroncs darabok, ruhák, stb...
A stressz valóban sok kárt okoz a testnek, de azt nem tudom, hogy mi rosszabb, a szmog, vagy a stressz. És talán össze sem lehet hasonlítani fair módon úgy, hogy átlag életkor vidéki faluban, vs Budapest mondjuk, mert sok más tényező is befolyásolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!