Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nem tud a testem nátrium...

Miért nem tud a testem nátriumot előállítani?

Figyelt kérdés

Mondták nekem, hogy a só milyen egészségtelen, hogy szívinfarktust okoz és magas vérnyomást.

Erre elkezdtem sómentesen étkezni, a sómentes diétától úgy megbetegedtem mint az állat. Olyan karikásak lettek a szemeim mint egy pandának. Legyengültem tőle rosszul voltam, elkezdett hullani a hajam, meg minden bajom volt már.

Elkezdtem újra enni a sót, utána teljesen helyrejöttem.

Hogyan vegyem rá a szervezetemet arra, hogy nátriumot állítson elő, ha nem eszek sót?

2023. dec. 29. 21:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne előállítania, ha ehetsz is sót és az sokkal egyszerűbb?... Elég hülye ötleteid vannak... Egyébként nem csak "a sóban" van só, vagyis nátrium, hanem zöldségekben is, stb., azokat se ettél olyan sokáig, hogy kihulljon a hajad meg ilyenek?...
2023. dec. 29. 22:02
 2/14 A kérdező kommentje:

Nem emlékszem mennyi zöldséget ettem.

De az az egy biztos, hogy a testem nem tudott nátriumot előállítani, lehet nem jó a genetikám vagy mi nem tudom.

2023. dec. 29. 22:06
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Mindenesetre jól megszivattak a sómentes diétával.
2023. dec. 29. 22:12
 4/14 A kérdező kommentje:
Vannak emberek akik azt állítják, hogy a sómentes diéta nagyon egészséges. Kipróbáltam, majdnem sikerült kinyírni magamat.
2023. dec. 29. 22:41
 5/14 A kérdező kommentje:

De ha tudna a testem nátriumot előállítani akkor nem lett volna probléma szerintem.

Csak, hogy a testem nem tud nátriumot előállítan. Nincs rá mód ugye, hogy a testem nátriumot állítson elő?

2023. dec. 29. 22:46
 6/14 anonim ***** válasza:
És teljes labort (vérkép) csináltattál, hogy tényleg a Na hiány volt a gond?
2023. dec. 29. 22:47
 7/14 anonim ***** válasza:

"Vannak emberek akik azt állítják, hogy a sómentes diéta nagyon egészséges."

Ja. Meg vannak olyanok is, akik szerint ugorj a kútba - akkor beleugrasz?...

2023. dec. 29. 22:50
 8/14 A kérdező kommentje:

Nem csináltattam labort(vérkép)

Akkor kezdtem helyrejönni, mikor elkezdtem újra enni a sót, ez nem valami véletlen egybeesés.

2023. dec. 29. 22:51
 9/14 Grimfox ***** válasza:
100%

A test semmilyen elemet nem képes előállítani. Mindet kívülről kell bevinni. A nátiumot többnyire Nátrium-klorid formájában.

A tested nem fúziós reaktor, hogy elemeket állítson elő kisebb elemekből, és nem atomreaktor, hogy elemeket hasítson, amíg a kívánt elemeket megszerzi. A test kész elemekkel dolgozik, amiket az anyagcsere során visz be.

A só csak akkor okoz problémát, ha túl sokat fogyasztasz.

2023. dec. 29. 22:54
 10/14 A kérdező kommentje:

Igen grimfox, pont az ilyen emberek miatt szívtam meg mint amilyen te vagy grimfox, akik a túl sok sófogyasztásról hadobálnak.

De mi a túl sok?

Ha megennék egy kiló sót egyszerre attól biztos bajom lenne.

De kipróbáltam azt is, hogy egy nap alatt megettem 40g=4deka sót, semmi bajom nem volt tőle, sokáig csináltam évekig, semmi negatív dolgot nem vettem észre.

Jó hát nem a bolti vacakot ettem, hanem a gyógyszertári\patikai tisztaságút.

2023. dec. 30. 08:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!