Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ilyen veszélyes lenne a tej?...

Ilyen veszélyes lenne a tej? Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

Fogyasztanak pasztörizált, kereskedelmi tejet?

Ha nem, akkor szerencsések. Mert ha igen, orvosi kutatás azt mutatja, hogy a tejfogyasztóknál gyakrabban előfordul a vérszegénység, migrén, puffadás, emésztési zavarok, asztma, prosztatarák, és számos potenciálisan halálos allergia.

A hírességekkel teletűzdelt tejbajuszos reklámok mind azt sugallják, hogy a tej jó nekünk, gazdag fehérje-, kalcium- és vitaminforrás.

Amit a tejipar elfelejt hozzátenni az az, hogy mennyiféle veszély leselkedik ránk egy ártalmatlannak tűnő pohár fehér tejben. A tejes bajusz valójában egy krémes nyálka réteg, élő baktériumokkal és gennyel.

A Johns Hopkins kórház korábbi gyermekosztály vezetője, Dr Frank Oski, könyvet is írt arról, hogy a tej mennyire ártalmas. A gyermekek minden második egészségügyi problémájáért a hormonokkal teli kereskedelmi tejet teszi felelőssé.

[link]

2023. nov. 20. 07:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
50%

Kávéba szoktam a tetejére, meg néha magában egy pár decit, esetleg müzlibe.

Alkalmanként tejberizs, gyümölcsrizs. Én nem vagyok rá érzékeny, szeretem!

Bár vega koszton élek, de a tej-tojást nem hagytam el.

2023. nov. 20. 16:52
 22/25 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem müzlit meg pelyheket csak a fiatalok esznek. Régebben itthon ismeretlen volt, és középkorúak meg idősebbek ezért nem nagyon eszik,mert nem ezen szocializálódtak. Én negyvenes vagyok és meg nem tudnék enni ilyen pelyhes marhaságokat. Joghurt se nagyon dívik ebben a korosztályban. Max tejföl, sajt, túró.
2023. nov. 20. 17:22
 23/25 anonim ***** válasza:
36%
#22: nekem sem ettek/esznek a szüleim, de szimplán csak azért, mert az nekik nem számít ételnek. Én meg fél liter tejbe 3 marék gabonapelyhet belerakok, és kész a vacsora 😋
2023. nov. 21. 08:42
 24/25 anonim ***** válasza:
0%
Én a kakaót szeretem (nem készen veszem, hanem én keverem be kakaóporral), és a múltkor vett tejben nyúlós darabok voltak, pedig a lejárati időn belül volt. Nem tudom, mit tehetnek bele, amitől ilyen lesz.
2023. dec. 27. 13:30
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem müzlit meg pelyheket csak a fiatalok esznek. Régebben itthon ismeretlen volt, és középkorúak meg idősebbek ezért nem nagyon eszik,mert nem ezen szocializálódtak."

Hát azért ezt nem hinném. Müzlit a nagymamám is evett elég gyakran, anyukám és ex-anyósom is, pedig már ők is mindketten nyugdíjasok. 36 vagyok, férjem 45, zabpelyhet legalább négyszer eszem egy héten, férjem meg imádja ezeket a reggeliző pelyheket, gyerekkoromban én is sokat ettem ilyeneket.

2023. dec. 27. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!