Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ilyen veszélyes lenne a tej?...

Ilyen veszélyes lenne a tej? Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

Fogyasztanak pasztörizált, kereskedelmi tejet?

Ha nem, akkor szerencsések. Mert ha igen, orvosi kutatás azt mutatja, hogy a tejfogyasztóknál gyakrabban előfordul a vérszegénység, migrén, puffadás, emésztési zavarok, asztma, prosztatarák, és számos potenciálisan halálos allergia.

A hírességekkel teletűzdelt tejbajuszos reklámok mind azt sugallják, hogy a tej jó nekünk, gazdag fehérje-, kalcium- és vitaminforrás.

Amit a tejipar elfelejt hozzátenni az az, hogy mennyiféle veszély leselkedik ránk egy ártalmatlannak tűnő pohár fehér tejben. A tejes bajusz valójában egy krémes nyálka réteg, élő baktériumokkal és gennyel.

A Johns Hopkins kórház korábbi gyermekosztály vezetője, Dr Frank Oski, könyvet is írt arról, hogy a tej mennyire ártalmas. A gyermekek minden második egészségügyi problémájáért a hormonokkal teli kereskedelmi tejet teszi felelőssé.

[link]

2023. nov. 20. 07:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
58%
#10: pontosan erre számítottam. Millió tanulmány, és egyet sem tudsz linkelni. Szerintem nem kell ebbe nagyon semmit se belemagyarázni, mert nyilvánvaló.
2023. nov. 20. 08:26
 12/25 anonim ***** válasza:
63%

Ez ilyen tipikus kamu oldal amúgy... tele van vírusos hirdetésekkel, csak épp a weboldal domain vége nem .com, mint például a nyugdijashirek .com vagy a tudasfaja .com, hanem .hu-ra végződik.

Se egy szerző, se egy forrásmegjelölés, hiteltelen az egész. Szimplán az ilyeneknek jó, mint a kérdező, akik saját konteóiknak akarnak bizonyosságot szerezni. Nagyobb baj, hogy ezeket a hülyeségeket még terjesztik is.

Kezdjük azzal, hogy Robert Cohen, akiről szó van a cikkben, nem egy orvos, csak egy író, aki kb 25 évvel ezelőtt kitalálta különböző áltudományos baromságok köré csavarva, hogy a tej nem csak hogy egészségtelen, de halálos is. A könyvében írtaknak több (valós) tudományos cikk is ellentmond. Ezen túlmenően: a pali amerikában él. Még ha teljesen igaz is lenne, amit ír, a Magyarországon forgalmazható magyar tejnek az évek során egyre több minőségi elvárásnak kell megfelelnie, és akár egy szimplán pasztőrizált tej sem annyi folyamaton megy végbe, hogy felmelegítik és dobozolják.

Tudom, hogy egyeseket nem lehet meggyőzni a tej egészségességéről, de a magyar tejről nyugodtan el lehet hinni azt, amit itt írnak: [link]

2023. nov. 20. 08:39
 13/25 anonim ***** válasza:
51%

"....tejfogyasztóknál gyakrabban előfordul a vérszegénység, migrén, puffadás, emésztési zavarok, asztma, prosztatarák..."

Akkor ezt igy most hogy?

Oski szerint a tej nem jo, tehat akkor o nyilvan nem ivott soha egy kortyot sem. Akkor vajon mitol kapott prosztata rakot es halt meg 64 evesen....? Tehat tejet ivott titokban? Hahahahaha.

Tejet egyebkent en sem iszom, utalom. De a kefir es a tejfeles etelek a kedvenceim :)

Jut eszembe, azt hallottatok mar, hogy a viz miatt minden evben milliok halnak meg? Es ha kinyitod a csapot, vagy a zuhany ala allsz, akkor egy nagy rakas dihidrogen-monoxiddal fog a borod erintkezni?

Ez a vilag remesen veszelyes...!!!

2023. nov. 20. 08:46
 14/25 anonim ***** válasza:
35%
Egyik rokonom mivel gyerek kora óta a víz helyett is tejet iszik, így lecsúszik neki napi 2-2,5 liter tej. Közel a 70-hez makk egészséges, egy közúti baleset kivételével nem volt kórházban sem soha.
2023. nov. 20. 09:58
 15/25 A kérdező kommentje:

Szerencséje volt

2023. nov. 20. 10:08
 16/25 anonim ***** válasza:
23%
#11 én is gondoltam, hogy még egy tanulmányt se tudsz kikeresni. Ha készen kapnád, akkor se értenéd, hiszen ezekhez felsőfokon tudni kell angolul, meg egy kis gógyi is kell hozzá. Ilyen emberekbe, pláne idegenekbe minek feccöljem az energiámat (már ez is sok, hogy egyáltalán válaszolok) Pénzért kikeresem neked, ha annyira kell.
2023. nov. 20. 11:14
 17/25 anonim ***** válasza:
68%
Ez nettó fsság. Nyilván nem 3 liter tejet kell inni egy nap, 2-3 dl-től meg senkinek nincs baja, aki alapvetően nem érzékeny.
2023. nov. 20. 11:41
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is ismerek felnőtt embert aki simàn tejet iszik max kàvèba
2023. nov. 20. 12:16
 19/25 A kérdező kommentje:

A reggeli gabonapelyhet, müzlit, zabpelyhet mivel eszi?

Joghurtot, túrót, sajtot sem fogyaszt?

Sok élelmiszerben van ám tej.

2023. nov. 20. 14:08
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

És te idióta barom kérdező, ezért le kellett pontozni, hogy szakadjon rád az ég?! Ökör! Szarjàl sünt, de farfekvéseset!

14-es voltam!

2023. nov. 20. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!