Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A dietetikusokat hazánkban...

A dietetikusokat hazánkban miért még mindig olyan maradi nézetek szerint tanítják, hogy kevés zsírt és sok szénhidrátot ajánlanak?

Figyelt kérdés
Nagyanyáink korabeli a tananyag. Azóta sokat fejlődött a táplálkozástudomány!

2023. nov. 10. 14:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
8-as: bokaműtétem volt.
2023. nov. 10. 20:22
 12/14 anonim ***** válasza:
34%
Akkor egyél barátom zsírt vajjal :D
2023. nov. 10. 20:28
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Személyenként más, hogy mit ajánlanak. Nekem pl. a zsírral kell vigyáznom, mert a koleszterinem nem az igazi. De az unokatesóm meg inzulinrezisztens, nyilván neki a szénhidrátokat kell inkább számolgatnia.

Meg az se mindegy, hogy a dédapáink a napi 12 óra fizikai munka mellett szalonnáztak, mi meg a tespedés mellett gondoljuk, hogy "jóvanazúgy "

2023. nov. 10. 20:43
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a többször keveset szövegtől vagyok ki😂 Mégis ki mondta, hogy ez az egyetlen megfelelő táplálkozási forma?

Amúgy is a sok szénhidrát azért volt a piramis alján nagy méretben, mert azt a legkönnyebb előállítani és abban van sok kalória, és akkoriban még nem volt ilyen kaja bőség, meg nem volt divat vékonynak lenni.

2023. nov. 11. 08:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!