Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi fehérjepor elegendő...

Mennyi fehérjepor elegendő egy 16 évesnek?

Figyelt kérdés
Szóval 16 éves, 92kg vagyok, heti hatszor edzek és fiú vagyok. Úgy gondoltam hogy gyorsabb lehet a fejlődésem ha fehérjeporral rá segítek egy kicsit, viszont nem tudom, hogy mennyit vigyek be, edzés előtt vagy után szóval kéne a segítség. Minden fontos dolgot leírtam ami kell a válaszhoz szerintem, de ha kihagytam valamit akkor írd le nyugodtan.

2023. nov. 7. 20:52
 1/5 anonim ***** válasza:
A fejlődéshez megfelelő fehérjebevitel kell. testsúlykilónként 1,6-2 gramm fehérjét tartják a megfelelőnek. Nyilván segíthet a fehérjepor ha nehezedre esik ennyi fehérjét enni egy nap, de ne attól várd a csodát. Egy adagban általában 20 gramm van, de ez persze a minőségétől és fajtájától függ.
2023. nov. 7. 21:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Amíg ennyire fogalmad sincs az alapokról, addig ne költsd a pénzed (vagy a szüleid pénzét) fehérjeporra teljesen feleslegesen. Egyelőre fogalmad sincs, mire való a fehérjepor. Egy erősportolónak 1,5-1,6 g/tskg fehérjére van szüksége ahhoz, hogy hatékonyan tudjon izmot építeni. Amennyiben az erősportoló nem képes adott napon szilárd étellel bevinni ennyi gramm fehérjét, akkor este iszik egy protein turmixot, és kész is. Erre való a fehérjepor, ennyit tud, semmi mást. Önmagában ihatod a protein turmixot, ha nem számolod az étrendi fehérjebeviteled, akkor semmi értelme nem lesz.
2023. nov. 7. 21:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy igazából szendvicsen élek, mert mindig azt viszek suliba. Nem úgy gondoltam, hogy mindennap fehérjeport akarok inni, csak sulis napokon, mert akkor biztos nincs meg az a mennyiség ami kell. Mert például hétvégéken Anya főztjében biztos megvan. És amúgy szeretném kipróbálni, hogy milyen, megszeretném nézni hogy mennyit fejlődök.
2023. nov. 8. 06:35
 4/5 anonim ***** válasza:
A fehérje por étrenkiegészítő, a használata tehát feltételezi, hogy van étrend. Neked nincs, a szendvics nem az. Felesleges pénzkidobás lenne így.
2023. nov. 8. 08:48
 5/5 anonim válasza:
Tedd rendbe az étrended kezd el számolni a kaloriákat+fehérjét stb gondolom nem tömegelni akarsz 92kgval hanem fogyás lehet a cél és persze izom építés amíg kezdő vagy ez működhet én azt javasolom kezd el számolni a kalóriát+fehérje bevitelt én 16 évesen már magamnak főztem méricskéltem legyen egy kezdő edzés terved táplálkozz tudatosan szerezz be egy gramm mérleget az étel kimérésehez és töltsd le pl a kaloria bázist könnyen kezelhető app nyomon bírod követni az étekzésed táplálkozz fehérje és rost dúsan és persze nézelődj a témában vagy ha kérdésed van kérdezz
2023. dec. 16. 14:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!