Fiatalon viszonylag normális testalkatú voltam. Sportos,
nem elhízott. Gond nélkül voltam egy napot étkezés
nélkül, és csak a megéhezéskor ettem. Mellette
edzettem. Nősülés után rendszer jött az étkezésbe,
és rengeteget híztam. Miért?
Figyelt kérdés
Nem ettem túl magam, sem 2 tányér töltöttkaposztát, vagy ilyenek. Amint a család kérésére, most reggeli, most ebéd, vacsora, odaültem rendszeresen, hírtelen szedtem fel nagyon sokat. Hat év múlva diabéteszes lettem. A szervezetem most is próbálna ritkábban étkezni, de napi 5-6 étkezés kell a cukor miatt. Hozzáteszem egy alkalommal végigcsináltam a három hónapot úgy, hogy jóval ritkábban étkeztem, és jobbak is lettek az eredményeim. Elmondtam az orvosnak, és felháborodott, hogy nem veszem komolyan a diétát. Feljegyezte, és közölte térjek vissza a rendszeres kis adagokhoz, mert leesik a vércukrom, rosszul lehetek. Miért volt normális a testsúly rendszertelen étkezésnél, és miért hízik valaki ha eszik rendszeresen. Amikor rendszeresen kezdtem enni, 30 kiló jött fel egy év alatt. Abszolút nem hatalmas adagokkal.
Most 160 gr szénhidrátot eszek. Még lehetne fogynom, de a cukor nagyjából jó. Az érdekel, hogy rendszertelen evésnél miért nem híztam meg. Miért érzem a reggeli, délelőtti étkezést nyűgnek, miért akkor érzem a legjobban magam ha délben eszek először.
2023. aug. 14. 11:53
3/13 anonim válasza:
"rendszertelen evésnél miért nem híztam meg"
Mert nem voltál tartós kalóriatöbbletben.
2023. aug. 14. 12:10
4/13 Rosszlovas válasza:
Ha egy év alatt 30 kg jött fel, akkor nem az a baj, h rendszeresen ettél, hanem hogy rendszeresen RENGETEGET ettél...
Illetve a 160 g szénhidrát se mond sokat, az kb 640 kcal, annyitól nem hízni, hanem éhen halni lehet...
Szóval össze kellene pontosan írni, hogy miből mennyit eszel es iszol, grammra, mondjuk 1 héten át, aztán fogod tudni, hogy mennyi kalóriát viszel be.
Ezt kell csökkenteni. Tökmindegy, hány étkezésben.
2023. aug. 14. 12:20
5/13 anonim válasza:
Egy év alatt 30 kiló???
Ha nem eszel a javasoltnál több kalóriát, akkor nem fogsz hízni azért, mert nem 3 étkezés, hanem 5 étkezés alatt eszed meg.
Egyébként nincs semmi bajod? Hormonok rendben vannak? Nincs semmi anyagcsere zavar? Ez a 30 kiló nagyon gyanús. Vagy csak nem ismered be magadnak, hogy sokat eszel? Vagy rosszul számolod a kalóriákat?
2023. aug. 14. 12:29
6/13 A kérdező kommentje:
Akkor jött fel 30 kiló egy év alatt, és a következő 3 évben még 20, amikor család lett, és mint család reggeli, ebéd, vacsora volt. A jelen helyzetben eszek 160 gr szénhidrátot a diabétesz miatt. A napi kalória 2000-2500 között van, mert nagyjából havonta ismétlődik az étrendem. Volt egy két éves mosolyszünet a feleségemmel, így a régi étkezések jöttek vissza, és 30 kilóval voltam könnyebb 2 év alatt. Ezen fellelkesedve mentem, (hogy fogyni szeretnék) az orvoshoz, aki a napi rendszeres étkezést ajánlja.
2023. aug. 14. 12:45
7/13 anonim válasza:
Szerintem rosszul számolsz, napi 2000-2500 kalóriával egy felnőtt férfi nem hízik 30, 50 kilót. Kivéve ha extra alacsony.
A napi 3 étkezés pedig nem rendszertelen, az is rendszeres. Az a rendszertelen, ha valaki összevissza eszik, nem eszik, kimaradnak az étkezések.
Mosolyszünetben gondolom, a stressz is "segített" fogyni.
2023. aug. 14. 12:49
8/13 A kérdező kommentje:
Most eszek 2-2500 kalóriát, most nem hízok, nem fogyok ezzel a mennyiséggel. Akkor kezdtem el hízni, amikor napi 3 étkezés volt. Rendszertelen alatt azt értem, hogy csak akkor ettem ha éhes voltam. Ez jellemzően napi 1-2 étkezést jelentett, de az is legkorábban dél után.
2023. aug. 14. 12:56
9/13 anonim válasza:
Én nem értem, hogy itt mi van ennyire túlmagyarázva. Ha hízol, akkor kalóriatöbbletben vagy, ha nem hízol, akkor nem vagy kalóriatöbbletben. Enyi a történet.
2023. aug. 14. 12:57
10/13 anonim válasza:
Nem sikerül megérteni. Ha x kalóriát eszel 2 vagy 3 vagy 5 étkezésre elosztva, az akkor is x kalória. Nem lesz se több, se kevesebb. Az már kérdés, hogy kinek mi az egészséges, nyilván cukorbetegnek nem a napi 1-2 étkezés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!