Mit javasoltok vkinek, akinek nem túl jó a gyomra, emésztőrendszere és emiatt már nagyon régen evett pl tortát, süteményt, de most megkívánta? Enzimhiány + vsz cöliákia.
Lehet, hogy cöliákia is van, mert egyik gabonát sem bírom, de az álgabonákat (pl kinoa, hajdina) igen.
Milyen sütit vagy desszertet tudnék enni?
A gyümölcsök közül sem bírom mindet megenni, csak az alacsony FODMAP-osokat.
A helyedben valami vegán vagy nyersvegán receotet keresnék. Vagy paleo sutit.
Aszalt gyumolcs es olajos mag osszeturmixolva lehet a tortaalap. Rá mehet pl áztatott kesudiobol sajttorta, tetejere gyumolcs
#4. Aranyos vagy, köszi, hogy írtál, de a kesudió az egyik legrosszabb (lásd a linken). És az aszalt gyümölcsök sem a legjobbak. De szerintem is vmi vegán vagy paleo recept kéne.
#5. Éppen ma mentem az orvoshoz, csak az orvos nem volt ott.
ALAP volna egy cöliákia vizsgálat, és utána ha az pozitív minden glutént kiiktatni.
Enélkül csak találgatva egyél, amit akarsz - és megjegyzem, a paleo nem automatikusan gm, már csak a kontamináció miatt sem.
#9. A glutént már kiiktattam. Tudtommal a paleo az gluténmentes, de attól még nekem oda kell figyelni az alapanyagokra.
A #7-est nem tudom miért pontozták le, pedig a banánt és a batátát pont bírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!