Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha a cöliákia vér tesztem...

Ha a cöliákia vér tesztem pozitiv lesz, akkor kinek kell tovább vinnem a leletet?

Figyelt kérdés
komoly töneteim vannak már nagyon rég óta ezért csináltattam meg a vérvételt magán úton. Ha mégis pozitiv, akkor a háziorvoshoz kell vinnem, vagy nekem kell keresni valakit?
2021. dec. 10. 14:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Vinni nem kell sehova. Az a kezelés, hogy gluténmentesen kell táplálkozni. Bárhova viszed, ezt mondanák.
2021. dec. 10. 15:14
 2/5 A kérdező kommentje:
úgy tudom további vizsgálat is van, a tükrözés.
2021. dec. 10. 15:16
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Akkor gasztroenterológushoz kell menni. Én biztos nem tükröztetném meg magam. Csak azért, hogy megmondják, hogy lisztérzékenység, amit már előtte is tudtam?
2021. dec. 10. 15:20
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

Igen, akkor gasztroenterológushoz kell tovább menni, ő fogja majd megcsinálni a tükrözést és a bélbolyhok mintavételét. Ezután fogsz kapni csak hivatalos papírt arról hogy cöliákiás vagy. A csak vérvétellel az a baj, hogy azt is kimutatja, ha az embernél csak kialakult a lisztérzékenység, és egy fél - egy éves diétával orvosolható. Mert pl. egy antibiotikum is kiválthatja. Szóval a vérvétel kimutatja eztis, nem csak az autoimmun féle betegséget.

Én azt tanácsolom, ha nem akarsz tükrözést, akkor kezdj bele a diétába, és pl 1 év vagy másfél év múlva el lehet kezdeni visszahozni szépen a glutént. Ha nem jelentkeznek tünetek, akkor nagy valószínűséggelcsak valami kihozta. Ha jelentkeznek a tünetek akkor egy életre szól a diéta sajnos. De egy konzultáció ezután a vérvétel után egy gasztroenterológussal még biztos hasznos lesz,hiszen csak ő az orvos.

2021. dec. 10. 16:46
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

Van tükrözés, én nem végeztettem el, mert minek?

A tünetek, a véreredmény alapján úgyis érzékeny vagyok, akkor minek kínozzam magam feleslegesen?

Azóta gm étkezek, minden panaszom megszűnt, szóval?

2021. dec. 11. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!