Ha a cöliákia vér tesztem pozitiv lesz, akkor kinek kell tovább vinnem a leletet?
Igen, akkor gasztroenterológushoz kell tovább menni, ő fogja majd megcsinálni a tükrözést és a bélbolyhok mintavételét. Ezután fogsz kapni csak hivatalos papírt arról hogy cöliákiás vagy. A csak vérvétellel az a baj, hogy azt is kimutatja, ha az embernél csak kialakult a lisztérzékenység, és egy fél - egy éves diétával orvosolható. Mert pl. egy antibiotikum is kiválthatja. Szóval a vérvétel kimutatja eztis, nem csak az autoimmun féle betegséget.
Én azt tanácsolom, ha nem akarsz tükrözést, akkor kezdj bele a diétába, és pl 1 év vagy másfél év múlva el lehet kezdeni visszahozni szépen a glutént. Ha nem jelentkeznek tünetek, akkor nagy valószínűséggelcsak valami kihozta. Ha jelentkeznek a tünetek akkor egy életre szól a diéta sajnos. De egy konzultáció ezután a vérvétel után egy gasztroenterológussal még biztos hasznos lesz,hiszen csak ő az orvos.
Van tükrözés, én nem végeztettem el, mert minek?
A tünetek, a véreredmény alapján úgyis érzékeny vagyok, akkor minek kínozzam magam feleslegesen?
Azóta gm étkezek, minden panaszom megszűnt, szóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!