Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gyomorsav problémák, valaki...

Gyomorsav problémák, valaki valami ötlet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Először is tudom hogy dokihoz kellene fordulnom, így is tettem, már van időpont, augusztus végére, de nem e valaki még szenved vagy szenvedett hasonló tünetekkel és tud segíteni hogy addig az időt és a napjaimat mivel tehetném könnyebbé.

2 hónappal ezelőtt kezdődött éjszakánként magas volt a savam és folyamat fel keltem rá, elkezdtem sav lekötőket szedni, aztán nappal is előjött ez a probléma egyre rosszabb lett, a gyógyszerek nem hatottak hiába cseréltem le erősebbre. A végén már folyamat hányingerem volt és alig ettem valamit, le is fogytam majdnem 10 kilót 3 hét alatt kb. Elmentem dokihoz elküldött laborra meg írt fel más gyógyszereket is, protonpumpás cuccokat, de azok sem hatottak és folyamat hányingerem volt tőlük, emellé még köhögtem is. Noacidot szedtem legutoljára, de attól is rosszul voltam, pedig ügyeltem az étkezésre, az órára hogy le fekvés előtt 3 órával már ne egyek, de nem lett jobb. Abba hagytam a gyógyszer szedését egy időre és a tünetek csökkentek, majd elmúltak le számítva azt hogy este nem szabadott továbbra sem ennem és nappal is csak azt ami nem csinál savat. Majd egyik napról a másikra felment reggel a savam és bármit csináltam nem ment le és 2 napig minimum fent volt úgy hogy aludni sem tudtam. Majd elmúlt és minden rendben lett. Most ezt játszom minden héten van kb 2 vagy 3 nap amikor szarul vagyok. Száraz köhögésem van és kissé imbolygok is néha a szám tele van foltokkal, melyeket itt a neten sem találok vagy legalább hasonlót hogy mi is lehet. Gondolkodtam hogy gyomor fekély de nem hánytam még egyszer sem és vért sem találtam a székletemben sem továbbá a neten említett tünetek sincsennek meg. Esténként nem tudok vízszintben feküdni mert olyan mintha öklendeznem kellene de a köhögés miatt van ez is. Akkor jön elő amikor el akarok aludni.

Ha valaki tud valami ötlettel szolgálni akkor meg köszönném, szép estét!

2023. júl. 30. 00:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A reggeli mozgás jó, esetleg próbálj meg este lazítani valamivel ami kikapcsolja az agyad kicsit. Meditáció, könyv olvasás, egyéb kreatív hobbi,ilyesmik.. Kívánom, hogy hamar kiderüljön a kiváltó ok, mielőbbi jobbulást!
2023. aug. 3. 21:18
 12/20 anonim ***** válasza:
A noacid a best! Nekem is az van, beveszem, 2 perc múlva elviszi a savam. :)
2023. aug. 6. 04:47
 13/20 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, most már fáj a gyomrom meg folyamatosan éhes vagyok szinte meg szédelgek is. Még 22 napom van a vizsgálatig, egyre negatívabban állok ehhez és érzem hogy nem fogok eljutni az időpontig…
2023. aug. 8. 22:20
 14/20 anonim ***** válasza:
Próbálj meg másik klinikán korábbi időpontot kérni. Eszel valamit?
2023. aug. 8. 22:23
 15/20 anonim válasza:
Én is szintén úgy vagyok vele ahogy te. Nem csökken le semmivel, állandóan fáj, ég, ha nagy nehezen el is múlik, pár hónap múlva újra kiújul.... Annyit tudok, hogy a folytonos STRESSZtől van ...
2023. aug. 9. 09:03
 16/20 A kérdező kommentje:

Persze, hogy eszek de 4 óránként éhes leszek, mindegy mit eszek, vagy mennyit. Nem tudom, egyre rosszabb…

Már nézegettem de nagyon sehol sincs a környéken időpont, sokat utazni meg nem tudok mert nem bírom szintén a gyomrom miatt.

2023. aug. 12. 16:07
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem akarok rádijeszteni, de lehet, hogy ez valami komolyabb, nem csak egyszerű gyomorsav probléma…..

Én is savas vagyok, de nem ilyen durva plusz nekem nagyon jól segít a savlekötő gyógyszer.

2023. aug. 13. 11:33
 18/20 A kérdező kommentje:
A megérzéseim nagyon azt mondják hogy kezdődő gyomorfekély…. Hidd el nem nagyon tudsz már rám ijeszteni, 3 hónapja ijesztgetem én magam. Minden esetre augusztus 29én a doki majd megmondja hogy mi lesz hogy meg s mint. Módosítottam a foglalásomat és utána jártam a kapszulás endoszkópiának, itt 300-350ezer között van, mivel nem vagyok gazdag ezért altatásban lesz gyomor tükrözés ha kelleni fog a doki szerint is. Az így egyben kb 110ezer lesz. Szeretném már hogy vége legyen
2023. aug. 13. 20:05
 19/20 anonim válasza:
Szia! Mi lett végül? Jobban lettél?
2023. szept. 19. 17:45
 20/20 A kérdező kommentje:

Szia 19es

Eddig stagnál a dolog, a doki nem látott semmit sem ami baj lenne, annyi hogy valóban kicsit több a savam mint kellene de semmi több, egészen a vékonybélig lement amennyire tudott és ott sem talált semmit. Oktober 2-án megyek majd a szövettani eredmény miatt, akkor ki derül hogy van e valami vagy nincs. Azóta is szedem a gyógyszereket amiket a doki fel írt, figyelek a kajára amennyire csak lehet és igyekszem a lehető legtöbbet mozogni. A gyógyszer miatt sajna van hogy hajnal 3 vagy 4 kor kelek fel mert a testem úgy gondolja hogy akkor kell a nagy dolgomat elvégeznem, ez nem annyira jó de ez van nem tudok mit kezdeni vele.

2023. szept. 25. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!