Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet egy nap 5 liter vizet inni?

Lehet egy nap 5 liter vizet inni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma már 3 liter vizet megittam és még mindig nagyon szomjas vagyok. Szerintetek ihatók még vizet?

2023. júl. 27. 15:32
 1/6 anonim válasza:
15%
Vízmérgezés.
2023. júl. 27. 15:34
 2/6 anonim ***** válasza:
44%

Ihatsz, de ha ez a dolog tartósan fennáll, akkor fordulj orvoshoz cukorbetegség gyanúja miatt.

Vízmérgezést úgy kaphatnál, ha mondjuk egy óra alatt tolnál be egy egész litert vagy még többet. Ha óránként max. fél litert iszol és eszel is mellé, akkor nem lesz bajod.

2023. júl. 27. 16:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben nem két óra leforgása alatt iszol meg 5 liter folyadékot, úgy pont nem kell félni a vízmérgezéstől. Sportolók, fizikailag aktív emberek ennél akár több folyadékot is magukhoz vesznek, pláne nyári napokon. Nyilván ha nálad nem a fizikai aktivitás vagy a hőmérséklet indokolja a magas vízfogyasztást, hanem valamilyen kórkép miatti szomjúság, az más téma, de itt erről a kérdésleírásodban nem volt szó.
2023. júl. 27. 16:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában kóstoltam nagyon csípős bundás mogyorót, kb. 10 szem után megittam egy liter vizet és még élek, csak utána sokat jártam WC-re, aztán a többit bevittem a kollégáknak. :-D Egyébként ha olyan a munkája valakinek, akkor is sok vizet iszik, az a lényeg, hogy legyen elosztva rendesen egy napon belül, és ne egyszerre idd meg a napi adagot (mondjuk ne felejts el napközben többször keveset inni), akkor nem lesz baj. Ha gyanúsan sokat iszol, és nincs rá látszólag magyarázat, akkor én is javaslok egy kivizsgálást, anyukámnak a sok folyadék volt az egyik tünet, mikor kiderült a cukorbetegsége.
2023. júl. 27. 16:14
 5/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
34%
Az inkább a gond, hogy 3 liter után még szomjas vagy, bár voltak nagy melegek mostanában. 1-2 alkalom nem jelent problémát, de ha rendszeres, akkor orvos.
2023. júl. 27. 19:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha sokat izzadsz, akkor egy nap 6-8 liter is simán le tud menni. de akkor már kifejezetten figyelni kell a plusz sóbevitelre is
2023. júl. 27. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!