Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha leszokok a cigiről ez...

Onyx123 kérdése:

Ha leszokok a cigiről ez megtörténhet?

Figyelt kérdés
egy hete tettem le a cigit,fél éve edzek rendszeresen, tömegelni próbálok kisebb nagyobb sikerekkel,most nyáron valahogy nem akar súly felmenni egy ideje, és úgy gondoltam leteszem a cigit és akkor még többet eszek a frusztráció miatt,mert azt mondják aki lerakja a cigit elhízik,de ha edzek mellette akkor is?Szálkás 72kg 180 cm 20F

2023. júl. 24. 16:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmad nincs a kalóriaszámolásról, igaz? Ha tömegelni akarsz, akkor kalóriatöbbletre van szükséged. Ennek semmi köze a cigihez. Nézz utána a kalóriatöbblet fogalmának.
2023. júl. 24. 16:53
 2/5 anonim válasza:
Első válaszolónak igaza van. Legtöbb ismerősöm, aki terembe jár, és eléggé nagy darab, és nagy súlyokat emel, szintén dohányzik. Plusz én is dohányzok és mégis fejlődök. A cigi nem befolyásolja a tömegnövelést.
2023. júl. 24. 17:24
 3/5 anonim ***** válasza:
A kérdező itt nem hinném, hogy a cigit a kalóriaszámlálással akarná összeboronálni. Arról beszélt, hogy ha leteszi a cigit, akkor úgymond rátörne valamiféle örömhiányoló depresszió, amit talán evéssel jobban tudna ellensúlyozni. Tán ez fog történni, de az is benne van a pakliban, hogy még étvágytalanabb leszel.
2023. júl. 24. 17:28
 4/5 anonim válasza:

3-as: Viszont arra utalt, hogy a dohányzás miatt teszi le a cigit.

De akkor kifejtem egy kicsit bővebben a kérdezőnek:

Ugye aki leszokik a dohányzásról, annak kialakulhatnak pótcselekvések, pl. cigaretta szívásának a mozdulata, vagy pl. az evés, ahogy azt említetted.

Ezt elkerülni nehezen lehet, önmegtartóztatás a főbb. Ha viszont kialakul nálad az evés, mint pótcselekvés, akkor figyelj arra, hogy mit eszel. Egyél több fehérjét, pl. natúr csirkemell. Készíts fehérjeturmixokat, házilag készített is jó, vannak jó receptek pl. ezen az oldalon: [link]

De ajánlom a fehérjepor vásárlást is, mivel az izomtömeg növelésben az is segít. Edzés napokon edzés után igyál, pihenőnapokon pedig reggel, és délután. Nekem ez bevált módszer volt. Ezen az oldalon pedig leírják, hogy mennyi fehérjét kell bevinned egy nap az izomnöveléshez: [link]

2023. júl. 24. 17:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Tudok a kalóriaszámlálásról meg a mikéntjéről, elejébe kiszámoltam mennyit eszek most csak besaccolom kb mennyit ehetek,a dohányzást egyrészt a szag miatt másrészt a nagyobb étvágy miatt tenném le,mert nehezen hízok 10 kiló feljött májusig azóta megtorpantam,fogyni nem fogyok, fehérjeporom van turmixokat is készítek ha van időm
2023. júl. 26. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!